050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Myanmar

Reisinformatie Myanmar

In Zuidoost-Azië ligt een van de laatste geheimen van de wereld: Birma, of Myanmar, zoals de officiële naam luidt. Dit is het land van de mooiste pagodes, machtige rivieren en schitterende bergen. Myanmar is lange tijd een geïsoleerd land geweest. Zo heeft het echter wel zijn authenticiteit weten te bewaren. Toeristen zijn er nog gasten die met nieuwsgierigheid worden bekeken en gastvrij worden ontvangen.

Een weelde aan oeroude, met goud bekleedde pagodes, prachtig natuurschoon en hele vriendelijke mensen wachten op u. Met de tempels en pagodes van Bagan kan Myanmar wedijveren met Angkor Wat. De koningen van Myanmar bouwden hier gemiddeld veertig pagodes per jaar en dat hielden ze meer dan 200 jaar vol. In de Shwedagonpagode in Yangon ziet u iemand een bloemenoffer brengen. Een gezin zit te picknicken naast een mediterende monnik. Hier ervaart de centrale plaats die het boeddhisme in het leven van de Birmezen inneemt. Tussen de bergen ligt het sprookjesachtige Inle-meer, waar vissers op één been roeien. Maar van alle bijzondere bezienswaardigheden in Myanmar zullen de vriendelijke Birmezen u nog het meest betoveren.

Myanmar is een land waarnaar u, als u er eenmaal bent geweest, altijd terug verlangt. Wanneer u Myanmar het beste kunt bezoeken? Onze reisleiders vertellen u graag wat de beste reistijd voor Myanmar. Weet u al wanneer u kennis maakt met een van de laatste geheimen van de wereld?