050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Libanon

Reisinformatie Libanon

Libanon is wellicht niet het eerste vakantieland waar u aan denkt, maar dit kleine gastvrije land is echt een aanrader! Gelegen aan de oostkust van de Middellandse Zee en daardoor gezegend met een heerlijk mediterraan klimaat is Libanon al eeuwenlang geliefd. Het kan dan ook met recht een fascinerend knooppunt van culturen genoemd worden. Door de eeuwen heen is het land geregeerd door verschillende beschavingen. Feniciërs, Assyriërs, Perzen, Grieken, Romeinen en de kruisvaarders; allemaal lieten ze hier hun sporen achter!

En dat ziet u terug in het hedendaagse Libanon: in de muziek, de literatuur en de Libanese keuken komen al deze invloeden samen. In de mondaine hoofdstad Beiroet, dat terecht de bijnaam Parijs van de Oriënt heeft, gaan islam en christendom, historie en hippe trends hand in hand. Hier kunt u genieten van de heerlijke Libanese keuken, uitwaaien aan zee en struinen door hippe studentikoze wijkjes. En vanuit deze mondaine hoofdstad verkent u eenvoudig de cultuurschatten van dit land. En dat zijn er veel!

Wat denkt u van de antieke steden Byblos, Tyrus en Baalbek: hier ziet u de mooiste, majestueuze ruïnes van Romeinse tempels die terecht door UNESCO beschermd worden. Zo mooi ziet u ze zelfs in Rome niet! In het bergachtige binnenland vindt u oude christelijke kloosters, glorieuze kruisvaarderkastelen, prachtige vergezichten en het woud vol imposante ceders, de nationale trots van dit land. Combineer deze indrukwekkende bezienswaardigheden met de smaakvolle mediterrane keuken, de gastvrije bevolking en het aangename mediterrane klimaat en u heeft alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie. Dit land is een must voor elke cultuurliefhebber. Libanon zal u verrassen!