050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Oekraïne

Reisinformatie Oekraïne

Oekraïne is een land van cultuur, zon, wijn en een gemoedelijke bevolking. De befaamde steppegebieden behoren toe aan de trotse Kozakken en de steden bezitten prachtige kunsthistorische schatten.

Het gemoedelijke Kiev kenmerkt zich door herinneringen aan een turbulente historie: Polen, Russen en Tartaren lieten hier hun sporen achter. De stad is de bakermat van de Russische cultuur en de voormalige hoofdstad van het oude Russische rijk. Kiev wordt in de Slavische cultuur daarom ook wel ‘de moeder aller steden’ genoemd. Odessa, de parel van Oekraïne, is de belangrijkste havenstad en heeft een rijke historie, waar beroemde schrijvers en dichters woonden. Vele redenen dus om een bezoek aan Oekraïne te brengen. Laat u inspireren door de bezienswaardigheden van Oekraïne.

Jalta was al populair in tsaristische tijden, maar is vooral bekend om de gelijknamige conferentie in 1945, waarin de contouren voor het naoorlogse Europa werden vastgelegd. De Krim aan de Zwarte Zee is een van de populairste vakantieoorden van de voormalige Sovjet-Unie. U kunt er genieten van de prachtige natuur, een heerlijk mediterraan klimaat en de overheerlijke Krimwijnen. Dit alles maakt Oekraïne tot een wonderschoon vakantieland.

Bent u benieuwd wanneer u Oekraïne het beste kunt bezoeken? Bekijk dan wat de beste reistijd naar Oekraïne is als u op vakantie wilt naar dit mooie land!