050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Iran

Reisinformatie Iran

Met een geschiedenis die teruggaat tot de 6e eeuw voor Christus kan Iran met recht een van de bakermatten van de beschaving worden genoemd. Dit land is een ware archeologische schatkamer en herbergt verschillende UNESCO-sites. Iran is nog niet overspoeld door het massatoerisme. Het biedt dus een uitgelezen kans om een echte ontdekkingstocht te maken en een andere cultuur te ‘ondergaan’. De bijzonder hartelijke bevolking zorgt er voor dat u zich hier snel thuis voelt.

De bezienswaardigheden in Iran bestaan uit enkele van de mooiste monumenten van de islamitische wereld. De vele prachtige moskeeën met sprookjesachtig blauwgekleurde koepels en werkelijk prachtige interieurs zullen u versteld doen staan. In Yazd, volgens velen oudste aan één stuk bewoonde stad ter wereld, leert u meer over de zeer oude religie, het zoroastrisme. Dwaal ook door de ruïnes van Persepolis, de oude Perzische hoofdstad die in 330 voor Christus in brand werd gestoken door Alexander de Grote. U zult ook betoverd worden door de schoonheid van Isfahan, ‘de stad van poëzie en rozen’.

Iran is een prachtig en indrukwekkend vakantieland! Wanneer u dit land het beste kunt bezoeken? Onze reisleiders vertellen u graag wat de de beste reistijd voor Iran is. Ook kunnen ze u mer vertellen over, de kledingregels waar u zich aan moet houden en de Iraanse keuken. Iran is magisch, en de vriendelijke Iraniërs zullen u hartelijk ontvangen!