050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Wit-Rusland
Wit-Rusland - gevochten voor onafhankelijkheid

Reisinformatie Wit-Rusland

Eindeloze landschappen, sprookjesachtige bossen, spiegelgladde meren en (helaas) een geschiedenis vol oorlogsgeweld: dat is Wit-Rusland. Op de vlag van Wit-Rusland staan twee horizontale banen. De bovenste rode baan staat symbool voor broederschap en vechten voor rechtvaardigheid. De onderste groene baan staat symbool voor hoop, de groene velden en de bossen van het land. Wit-Rusland heeft moeten vechten voor haar onafhankelijkheid en heeft veel oorlogsgeweld gekend. De vlag van dit land vol geschiedenis, cultuur en natuur beeld dit allemaal uit.

In 1991 kon Wit-Rusland eindelijk haar onafhankelijkheid vieren, het maakte zich los van de Sovjet-Unie. Polen, Litouwen en Rusland hebben Wit-Rusland bezet gehouden, en dat ging helaas vaak met geweld gepaard waardoor het land zware tijden heeft gekend. Tijdens de Duitse invasie in de Tweede Wereldoorlog zijn er meer dan 5.000 dorpen verwoest door de nazi's. De hoofdstad Minsk werd in 1944 herbouwd, maar dat was niet het geval voor alle steden en dorpen. Minsk is daarmee wel een van de meest indrukwekkende steden om te bezichtigen.

De rustige meren, bossen en moerassen staan in contrast met het gejaagde verleden. Verlaten forten laten zien dat Litouwse, Russische en Poolse adel ooit in Wit-Rusland leefde. Een van de favoriete bezigheden was het houden van jachtpartijen, waardoor de kastelen en forten in een natuurrijke omgeving te vinden zijn. U wilt vast de vele forten en kastelen bewonderen. Ontdek de bezienswaardigheden in Wit-Rusland en vlieg door de geschiedenis van Wit-Rusland heen.

Als u indrukwekkende Wit-Russische bezienswaardigheden bewondert, dan is het natuurlijk handig als u weet wat de beste reistijd voor Wit-Rusland is. Onze reisleiders kunnen u er alles over vertellen. Dus laat u inspireren, en wie weet brengt u binnenkort een bezoek aan het mooie Wit-Rusland!

Algemene informatie

Hoofdstad Minsk
Staatsvorm Eenheidsstaat
Oppervlakte 207.600 km²
Aantal inwoners ca. 9.549.747
Bevolkingsdichtheid ca. 46 per km²
Officiële taal Wit-Russisch, Russisch
Overige talen Russisch
Religies Wit-Russisch-orthodox en Russisch-orthodox 80%, rooms en oosters-katholiek 7%, protestanten ca. 2,7%, joden en moslims.