050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Reisinformatie Wit-Rusland (Belarus)

Sprookjesachtige bossen, eindeloze vlakke moeraslanden, spiegelgladde meren en een interessante, maar ook een door oorlogsgeweld geteisterd land: dat is Wit-Rusland. Op de vlag van Wit-Rusland staan twee horizontale banen. De bovenste rode baan staat symbool voor broederschap en vechten voor rechtvaardigheid. De onderste groene baan staat symbool voor hoop, de groene velden en de bossen van het land. Wit-Rusland maakte lange tijd deel uit van het Pools-Litouwse rijk, totdat het door verschillende delingen in de 18e eeuw uiteenviel en onderdeel ging uitmaken van Oostenrijk, Pruisen en Rusland. Pas na de ineenstorting van de Sovjet-Unie werd Wit-Rusland onafhankelijk.

In 1991 kon Wit-Rusland eindelijk haar onafhankelijkheid vieren, het maakte zich los van de Sovjet-Unie. lange tijd maakte het land onderdeel uit van Polen, Litouwen en Rusland. Vooral in de 20e eeuw heeft het land veel oorlogsgeweld gekend, bijvoorbeeld tijdens de burgeroorlog na de Russische revolutie en de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de Duitse invasie in 1941 zijn er meer dan 5.000 dorpen verwoest door de nazi's. De hoofdstad Minsk werd in 1944 herbouwd, maar dat was niet het geval voor alle steden en dorpen. Minsk is daarmee wel een van de meest indrukwekkende steden om te bezichtigen.

De rustige meren, bossen en moerassen staan in contrast met het gejaagde verleden. Verlaten forten laten zien dat Litouwse, Poolse en Russische adel ooit in Wit-Rusland leefde. Een van de favoriete bezigheden was het houden van jachtpartijen, waardoor de kastelen en forten in een natuurrijke omgeving te vinden zijn. Ontdek de bezienswaardigheden in Wit-Rusland en vlieg door de geschiedenis van Wit-Rusland heen.

Als u indrukwekkende Wit-Russische bezienswaardigheden bewondert, dan is het natuurlijk handig als u weet wat de beste reistijd voor Wit-Rusland is. Onze reisleiders kunnen u er alles over vertellen. Dus laat u inspireren, en wie weet brengt u binnenkort een bezoek aan het mooie Wit-Rusland!