Volg ons via Pinterest Volg ons via youtube Volg ons via Google+ SRC-Blog Website Aanmelden nieuwsbrief
Nieuws
Drukte op Amsterdam Airport Schiphol
Vanwege extra drukte op Schiphol verwachten we de komende weken langere wachttijden! Kom op tijd! Meer info
Treinverkeer rond Schiphol
Werkzaamheden in het weekend van 22 en 23 juli  Meer info

Duurzaam toerisme: SRC reist groen!

Al 32 jaar laat SRC u kennismaken met al het moois dat onze aarde te bieden heeft. We willen dat zeker nog minstens 30 jaar blijven doen! Om te blijven genieten van al het prachtige werelderfgoed en adembenemende natuurschoon, moeten we wel zuinig met onze aarde omgaan.

De natuur, het landschap en de lokale cultuur zijn essentiële onderdelen van onze reizen. Door het toenemende aantal toeristen komen deze elementen helaas vaak onder druk te staan. Hierdoor kan een verstoring optreden in natuur en cultuur en kan vervuiling van het milieu kan ontstaan. Om deze effecten zoveel mogelijk te beperken voert SRC, in het kader van duurzaam toerisme, een milieubeleid.

Uw vliegreis compenseren

Wilt u ook uw steentje bijdragen aan een groenere wereld. Dat kan bijvoorbeeld door uw vliegreis naar uw vakantiebestemming te compenseren! U kunt dit onder andere via GreenSeat doen. Dat gaat gemakkelijk via de website van GreenSeat. Voor de kosten hoeft niemand het te laten, want die zijn zeer te overzien. De compensatie van een retourtje Amsterdam – Barcelona kost bijvoorbeeld maar iets meer dan € 4,-! Kijk voor meer informatie op greenseat.nl

Tips voor uw duurzame vakantie

U kunt tijdens uw vakantie in Europa en op verre bestemmingen op vele manieren een steentje bijdragen aan het behoud van onze planeet. Onder het motto ‘alle beetjes helpen’ vindt u hieronder enkele eenvoudige tips:
  • Reisgidsen uit? Maak een ander blij met de reisgids of breng de puntgave reisgidsen terug naar het reisbureau.
  • Hoe houdt u als vakantiegangers geld over voor echt leuke souvenirs? Koop of neem nooit souvenirs die gemaakt zijn van beschermde dieren, planten, koraal. Laat dieren, planten en koraal met rust in hun natuurlijke omgeving.
  • Schoon water is een kostbaar bezit. Op veel warme vakantiebestemmingen, ook in Europa, is een gebrek aan water. Ga er zuinig mee om en neem bijvoorbeeld een douche in plaats van een bad.
  • Voel u thuis op vakantie en bespaar elektriciteit. Doe het licht, de televisie en radio uit als u de kamer in het hotel of appartement verlaat. Geniet van zomerzon en zet de airco een standje lager.
  • Ook een natuurliefhebber? Een uitgezette route is een garantie voor het behoud van flora en fauna, dus zet uw voetstap waar anderen ook zijn geweest.
  • Respecteer de gewoonten en cultuur van de bevolking. Pas waar nodig uw kleding aan en fotografeer alleen mensen die dat op prijs stellen.
  • Veel Nederlanders eten thuis graag exotisch. Maar proef en stimuleer vooral op vakantie de plaatselijke keuken.
  • Koop in de lokale winkel en geef zo een impuls aan de werkgelegenheid en verdiensten ter plaatse.
  • Verwen de prullenbak. Zwerfvuil is een grote ergernis thuis en op vakantie. Als u gaat wandelen in natuurgebieden of een bezoek brengt aan vakantiesteden of dorpen laat dan geen afval achter.
  • Stap van de olifant af. In veel Aziatische landen wordt u de mogelijkheid geboden om op een olifant te rijden. De olifant is een sterk dier, maar is niet geschikt om last op zijn rug te vervoeren. Daarom biedt SRC Reizen deze, voor de dieren schadelijke, olifantenritten niet meer aan.

Samen Werken Aan een Mooiere Aarde

We willen iets betekenen voor de mensen die het minder goed getroffen hebben dan wij. Daarom heeft SRC-Cultuurvakanties de stichting SWAMA opgericht, een afkorting die staat voor Samen Werken Aan een Mooiere Aarde. Deze stichting ondersteunt elk jaar een goed doel. In 2014 is dat de stichting Zulu Aid. Deze betrouwbare Nederlandse stichting zet zich exclusief in voor het Hillcrest Aids Centre in de regio KwaZulu-Natal in Zuid-Afrika. Lees meer over het Hillcrest Aids Centre.

Stap van de olifant af!

World Animal Protectionvraagt uw aandacht voor het lot van tienduizenden olifanten in de toeristenindustrie tijdens de campagne ‘Stap van de olifant af!’ Deze bedreigde dieren worden helaas nog steeds uit het wild geroofd en ingezet voor olifantenritten en -shows. Olifanten die worden gebruikt voor olifantenritten of -shows worden op een brute wijze afgericht om toeristen te vermaken. Dit gebeurt door op jonge leeftijd de wil van de dieren te breken. Eenmaal aan het werk als toeristische attractie laat de verzorging en huisvesting van het dier vaak ernstig te wensen over. Zo staan ze vaak dag en nacht aan een ketting. Kortom een ellendig bestaan! Door van de af olifant af te stappen, kunt u dit leed stoppen! Op de reizen van SRC worden sinds enkel jaren geen voor de dieren schadelijke olifantenritten meer aangeboden. SRC is dus van de olifant afgestapt, u ook?

Een attractie met dieren bezoeken? Check de 'Do’s en Dont’s'!

Het is verleidelijk om als toerist een 'selfie' te maken met wilde dieren, of een show te bezoeken waar ze kunstjes uitvoeren. Maar is dit ook verantwoord? En is er om het welzijn van de dieren gedacht? In de 'Do’s en Don’t’s' van de ANVR vindt u een handig overzicht van activiteiten met dieren die acceptabel zijn, of juist niet. De reden waarom men sommige activiteiten beter kan vermijden, wordt ook aangegeven. Dat is interessant, want vaak is het achterliggende dierenleed niet meteen zichtbaar. Zo kunt u bijvoorbeeld beter niet op de foto gaan met tijgers, welpjes aaien, of een stierengevecht bezoeken. SRC Reizen biedt deze activiteiten daarom niet actief aan. Tips over dierenvermaak leest u hier. Reizigers naar Zuid-Afrika en Azië vinden ook nuttige tips op knuffelfarms.nl
Terug