050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Iran, wat kan ik verwachten?

Door reisleidster Claudia | 15-05-2019

Veel mensen reageren verbaasd als u zegt dat u naar Iran gaat. Er wordt gedacht dat Iran een eng en somber land is waar iedereen constant gevaar loopt. Als u naar Iran op vakantie gaat zult u echter het tegendeel ervaren.

Kleding in Iran: waarmee moet ik rekening houden?

Waar u rekening mee moet houden in de islamitische Republiek Iran is dat het land bepaalde regels heeft waar wij ons ook aan dienen te houden. Een van die regels is dat alle vrouwen hun hoofd moeten bedekken door middel van een sjaal. Deze sjaal heeft u altijd op, zodra u uw hotelkamer verlaat. Het is het makkelijkst om een sjaal van katoen te dragen, omdat die het beste blijft zitten en u die losjes om uw hoofd kunt dragen. Het is beter om geen gladde stoffen te dragen want die glijden makkelijk van uw hoofd af en maken dat u constant uw hoofddoek recht moet trekken. Vrouwen dienen verhullende kleding te dragen. Een wijdvallende blouse of tuniek met lange mouwen op een lange broek is voldoende. Het dragen van korte broeken is zowel voor mannen als vrouwen niet toegestaan en mannen dragen in Iran geen stropdas.

De smakelijke Perzische keuken

Het gebruik van alcohol is verboden. U zult dus de hele reis zonder alcoholische versnapering moeten doen en het is ook verboden om alcohol in de bagage met u mee te nemen. De Perzische keuken is zeer smakelijk, kebabs, aubergine gerechten, salades die u gerust kunt eten, omdat men in de keukens met schoon water werkt. Men verwerkt graag granaatappelsap en walnoten door de gerechten heen en verder zijn water, frisdranken en verse vruchtensappen overal te verkrijgen.

Goed voorbereid op reis

Ondanks dat er controle is op hygiëne in de keuken kan het toch gebeuren dat u last krijgt van reizigersdiarree. Het is raadzaam om uit Nederland loperamide (diarreeremmer) en ORS mee te nemen. Ook is het belangrijk om goed te blijven drinken. Vooral in hoge temperaturen in combinatie met diarree kunt u snel vocht verliezen.

Prachtig land met vriendelijke bevolking

Iran is een prachtig land met een boeiende geschiedenis, prachtige architectuur, woestijnen, bergen en cultuur. Samen met de vriendelijke bevolking zal een reis naar Iraneen onvergetelijke ervaring worden.

Meer reisverhalen

SRC-reisleidster Claudia in Iran
"Iran is een prachtig land met een boeiende geschiedenis, prachtige architectuur, woestijnen, bergen en cultuur."