U bent hier: Home | Iran

Rondreis Iran - Sprookjesachtige magische schoonheid

Iran is een en al sprookjesachtige schoonheid! Dit is één van de oudste landen van de wereld boordevol kunst- en cultuurschatten. Maar helaas is dit niet een van de meest voor de hand liggende vakantiebestemmingen voor een rondreis. Onterecht, want het mysterieuze Iran heeft de cultuurgeïnteresseerde reiziger erg veel te bieden! En gelukkig willen steeds meer westerlingen dit, ondanks de soms negatieve berichtgeving in de media, met eigen ogen ontdekken. Dus wacht niet te lang en plan uw reis naar Iran, voordat dit bijzondere land platgetreden wordt door toeristen!

Duik in de geschiedenis op een Iran-reis

De geschiedenis van Iran gaat terug tot de 6e eeuw v. Chr. Dit land kan dus met recht één van de bakermatten van onze beschaving worden genoemd. En die lange geschiedenis van Iran ontdekt u tijdens een groepsrondreis of een privéreis echt overal: in de betoverend mooie, middeleeuwse steden met geurige bazaars, in de resten van het oude Perzische rijk en in prachtige moskeeën met rijkversierde toegangspoorten. Iran is een ware archeologische schatkamer en herbergt enkele van de mooiste monumenten van de islamitische wereld. Iran bezit UNESCO-sites, zoals de ruïnes van Persepolis, de religieuze hoofdstad van het ooit zo machtige Perzische rijk. U zult ook betoverd worden door de schoonheid van Isfahan, ‘de stad van poëzie en rozen’. Kortom, op een rondreis door Iran valt onverwacht veel moois te ontdekken!

De reisleiders van SRC zullen u op uw culturele groepsreis meenemen naar de mooiste bezienswaardigheden van Iran. Uw reis start in Teheran, waar het archeologisch museum, de beroemde Perzische kroonjuwelen en de paleizen van de laatste sjah om uw aandacht vechten. Via de heilige stad Qom, waar de imam Khomeini veertig jaar geleden de islamitische revolutie begon, reist u door naar Kashan en Yazd. In deze volgens velen oudste aan één stuk bewoonde stad ter wereld, leert u meer over het zoroastrisme, een zeer oude religie. In Shiraz, ‘de stad van rozen en nachtegalen’, wandelt u door rozentuinen en luistert u naar gedichten. En in Isfahan ziet u de schoonheid van het oosten in de vele betoverende moskeeën en wondermooie paleizen. U dwaalt ook door de ruïnes van Persepolis, die in 330 v.Chr. in brand werd gestoken door Alexander de Grote. Hier zullen de reisleiders en gidsen u uitgebreid vertellen over het machtige Perzische rijk en de bijzondere ceremonie rondom ‘Noroez’, het Perzische Nieuwjaar. Oude tijden komen tot leven wanneer u hier net als de Assyriërs en Meden eeuwen geleden door de Poort der Naties loopt. Met de prachtige verhalen van onze reisleiders komt de geschiedenis van Iran echt tot leven!

Hartelijk welkom op uw Iran-reis

Iran is een overweldigend mooi land met prachtig cultuurschoon, maar het is de bevolking die dit land zo bijzonder maakt. De Iraniërs zijn heel open, hartelijk en geïnteresseerd. Zo anders dan nieuwsberichten doen vermoeden. Iran verrast! Overal waar u tijdens uw rondreis komt, wordt u als westerling gastvrij onthaald en willen mensen graag een gesprek met u aanknopen. U bent overal welkom ook in de moskeeën, zelfs tijdens het gebed! Natuurlijk zijn de kledingregels met de hoofddoek voor de dames wat onwennig, maar na de eerste dag merkt u niet meer dat u deze draagt. En dan ontdekt u op uw groepsreis of autorondreis een fantastische land! Iran, dat nog niet is overspoeld door het massatoerisme, biedt u een uitgelezen kans een echte ontdekkingstocht te maken en een andere cultuur te 'ondergaan'. De hartverwarmende bevolking zorgt ervoor dat u zich snel thuis zult voelen! Niet gek dus dat zoveel reizigers na hun rondreis met enthousiaste verhalen over Iran thuiskomen!