050 - 3 123 123
de beste reisleiders laten u méér zien
de mooiste reisprogramma's
tevreden reizigers: 8,8
veel bij de reissom inclusief
U bent hier: Home | Iran

Rondreis Iran - Sprookjesachtige magische schoonheid

Iran is een en al sprookjesachtige schoonheid! Dit is één van de oudste landen van de wereld boordevol kunst- en cultuurschatten. Maar helaas is dit niet een van de meest voor de hand liggende vakantiebestemmingen voor een rondreis. Onterecht, want het mysterieuze Iran heeft de cultuurgeïnteresseerde reiziger erg veel te bieden! En gelukkig willen steeds meer westerlingen dit, ondanks de soms negatieve berichtgeving in de media, met eigen ogen ontdekken. Dus wacht niet te lang en plan uw reis naar Iran, voordat dit bijzondere land platgetreden wordt door toeristen!

Duik in de geschiedenis op een Iran-reis

De geschiedenis van Iran gaat terug tot de 6e eeuw voor Christus. Dit land kan dus met recht één van de bakermatten van onze beschaving worden genoemd. En die lange geschiedenis ontdekt u tijdens een individuele of een culturele groepsreis in Iran echt overal: in de betoverend mooie, middeleeuwse steden met geurige bazaars, in de resten van het oude Perzische rijk en in prachtige moskeeën met rijkversierde toegangspoorten. Iran is een ware archeologische schatkamer en herbergt enkele van de mooiste monumenten van de islamitische wereld. Onder de bezienswaardigheden van Iran bevinden zich meerdere UNESCO-sites, zoals de ruïnes van Persepolis, de religieuze hoofdstad van het ooit zo machtige Perzische rijk. U zult ook betoverd worden door de schoonheid van Isfahan, ‘de stad van poëzie en rozen’. Kortom, op een rondreis door Iran valt onverwacht veel moois te ontdekken. Maar ook als u een individuele reis door Iran maakt, zult u veel van deze hoogtepunten en meer tegenkomen!

De SRC-reisleiders in Iran zullen u op uw culturele groepsreis meenemen naar de mooiste bezienswaardigheden. Uw rondreis door Iran start in Teheran, waar het archeologisch museum, de beroemde Perzische kroonjuwelen en de paleizen van de laatste sjah om uw aandacht vechten. Via de heilige stad Qom, waar de imam Khomeini veertig jaar geleden de islamitische revolutie begon, reist u door naar Kashan en Yazd. In deze volgens velen oudste aan één stuk bewoonde stad ter wereld, leert u meer over het zoroastrisme, een zeer oude religie. In Shiraz, ‘de stad van rozen en nachtegalen’, wandelt u door rozentuinen en luistert u naar gedichten. En in Isfahan ziet u de schoonheid van het oosten in de vele betoverende moskeeën en wondermooie paleizen. U dwaalt ook door de ruïnes van Persepolis, die in 330 voor Christus in brand werd gestoken door Alexander de Grote. Hier zullen de reisleiders en gidsen u uitgebreid vertellen over het machtige Perzische rijk en de bijzondere ceremonie rondom ‘Noroez’, het Perzische Nieuwjaar. Oude tijden komen tot leven wanneer u hier net als de Assyriërs en Meden eeuwen geleden door de Poort der Naties loopt. Met de prachtige verhalen van onze reisleiders komt de geschiedenis van Iran echt tot leven!

Hartelijk welkom op uw Iran-reis

Iran is een overweldigend mooi land met prachtig cultuurschoon en indrukwekkend uitgestrekte natuur, maar het is de bevolking die dit land zo bijzonder maakt. De Iraniërs zijn heel open, hartelijk en geïnteresseerd. Zo anders dan nieuwsberichten doen vermoeden. Iran verrast! Overal waar u tijdens uw rondreis door Iran komt, wordt u als westerling gastvrij onthaald en willen mensen graag een gesprek met u aanknopen. U bent overal welkom ook in de moskeeën, zelfs tijdens het gebed! Natuurlijk zijn de kledingregels met de hoofddoek voor de dames wat onwennig, maar na de eerste dag merkt u niet meer dat u deze draagt. En dan ontdekt u op uw groepsreis of individuele rondreis door Iran dat dit een fantastisch land is! Iran, dat nog niet is overspoeld door het massatoerisme, biedt u een uitgelezen kans een echte ontdekkingstocht te maken en een andere cultuur te ondergaan. De hartverwarmende bevolking zorgt ervoor dat u zich snel thuis zult voelen. Niet gek dus dat zo veel reizigers na hun rondreis met enthousiaste verhalen over Iran thuiskomen. Lees snel de praktische informatie en bekijk wanneer het klimaat van Iran een vakantie het beste toelaat. Wie weet vertelt u straks uit eigen ervaring hoe bijzonder Iran is!

Boek uw rondreis naar Iran bij SRC Reizen

Al 36 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n dertig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Iran in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis of privéreis met chauffeur/gids naar Iran bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!