De mooiste Amerikaanse realistische kunst

Reisleider Noël Creemers:
‘De tentoonstelling The American Dream biedt een spectaculair visueel overzicht van meer dan 200 kunstwerken van zowel bekende als minder bekende Amerikaanse kunstenaars, verdeeld over het Drents Museum in Assen en de Kunsthalle in Emden. Het Drents Museum richt zich in de tentoonstelling op de periode 1945-1965. In de Kunsthalle zijn werken te zien van 1965 tot heden.

In deze tentoonstelling komen, naast een kunsthistorisch overzicht, ook de Amerikaanse geschiedenis, politiek en sociale bewegingen aan bod. De kunstwerken vormen het vertrekpunt voor een reis langs de Amerikaanse cultuur en geschiedenis. De tentoonstelling bestaat uit werken van zowel bekende als onbekendere Amerikaanse kunstenaars, zoals Edward Hopper, Andy Warhol, Andrew Wyeth en Alice Neel. Een must-see voor elke liefhebber van moderne kunst!

Tijdens dit 2-daagse arrangement laten wij u op bijzondere wijze kennismaken met de tentoonstellingen in beide steden. U begint met een lezing in het Drents Museum, het vertrekpunt van de reis. Na een bezoek aan de tentoonstelling aldaar rijden we naar ons hotel in Emden. De volgende dag vervolgen we onze reis langs de Amerikaanse cultuur en geschiedenis in de Kunsthalle Emden. Beleeft u samen met mij deze American Dream?’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
goed middenklassehotel in Emden
1x ontbijt
lezing over The American Dream
inclusief entreegelden
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
Bezienswaardigheden
American Dream in Drents Museum
lezing over The American Dream
American Dream in Kunsthalle Emden
historisch centrum Emden
Reisleider Noël Creemers
SRC-reisleider sinds 2012
Favoriete kunstwerk: Morning Sun van Edward Hopper
Van grootheden als Edward Hopper en Andy Warhol tot de minder bekende moderne kunstenaars als Ralph Goings en Alice Neel, deze tentoonstelling heeft de mooiste moderne kunst!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
Reisleidster Wendy Fossen
Reisleidster sinds 2008
Reisleider Johan Stalknecht
Reisleider sinds 2013

De reis in het kort

Drents Museum, lezing, bezoek tentoonstelling en naar Emden
Stadswandeling Emden en bezoek Kunsthalle Emden

Reisbeschrijving

dag 1: Drents Museum en naar Emden

We beginnen deze reis in het centrum van Assen. Het Drents Museum heeft een primeur met de tentoonstelling The American Dream. Het is de eerste keer dat er zo’n uitgebreid overzicht van naoorlogse Amerikaanse figuratieve kunst wordt getoond in Europa. Als inleiding op de tentoonstelling geeft de reisleider een uitgebreide lezing over dit onderwerp. Daarna heeft u de gelegenheid om zelf de tentoonstelling te bezoeken. In de middag vervolgen we onze weg naar Emden. Het Drents Museum en de Kunsthalle in Emden hebben de handen ineen geslagen en een prachtige dubbeltentoonstelling gerealiseerd. Ons hotel staat in het scntrum van Emden. (ca. 120 km)

dag 2: Stadswandeling en Kunsthalle Emden

In Emden maken we een korte stadswandeling. De stad wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd door de vele grachten die door de binnenstad lopen. Emden heeft een levendige geschiedenis die nauw verweven is met Nederland. In de historische binnenstad staan prachtige gebouwen als het stadhuis en de havenpoort. Ook ligt hier de Kunsthalle. Het uit typisch Oost-Friese bakstenen gebouw is ontworpen door het architectenechtpaar Friedrich en Ingeborg Spengelin. In het museum bewonderen we vanochtend het tweede deel van de tentoonstelling The American Dream. We zien in de Kunsthalle Amerikaanse kunstwerken van 1965 tot heden afkomstig uit de grote Amerikaanse musea en bedrijfs- en privécollecties. Door de samenwerking van de twee musea krijgen we inhoudelijk een prachtig overzicht van de naoorlogse Amerikaanse figuratieve kunst. In de middag keren we terug naar Assen. (ca. 120 km)


Vriendenkorting
Als Vriend van het Drents Museum in Assen ontvangt u € 15,- korting op dit arrangement. Voor meer informatie of opgave kunt u een mail sturen naar reizenopmaat@srctravel.nl t.a.v. Sietske van der Maat en Janine Pastoor of bellen via 050 – 3663 232.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen

De opstapplaatsen voor deze reis zijn:
Assen | 10.00 uur Drents Museum Assen
Groepsentree, Brink 3
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Het Drents Museum ligt op loopafstand (5 minuten) van het NS Station Assen. In de nabijheid van het museum vindt u meerdere parkeergarages.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Faldernpoort, Duitsland
Hotel Faldernpoort - Emden
Faldernpoort is een knus familiehotel in het centrum van Emden op vijf minuten lopen van de haven. Het hotel beschikt over een restaurant. De kamers zijn ingericht in koloniale stijl en hebben een tv en een badkamer met een douche en een toilet. In de lobby van het hotel kunt u gebruik maken van wifi.

Bekijk de website van Faldernpoort

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.Meer reiservaringen
Wilt u (meer) ervaringen van onze reizigers over SRC Reizen lezen? Bekijk dan de reizigerservaringen of lees de mening van onze gasten op onafhankelijke beoordelingswebsites als Reisgraag.nl of Trustpilot.

Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 20 deelnemers (28 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.