050 - 3 123 123
In deze PDF vindt u informatie over het coronavirus en uw SRC-reis
U bent hier: Home | Betoverend Istanbul

Betoverend Istanbul

Door reisleidster Claudia | 14-06-2018

Alweer 15 jaar woon ik in Istanbul. Ik hou van deze stad met zijn 16 miljoen inwoners. Het is een metropool, waar het leven dag en nacht doorgaat. Istanbul ligt op twee continenten en vormt de brug tussen oost en west. De afgelopen tijd is Turkije minder positief in het nieuws gekomen, er zijn ook daadwerkelijk nare dingen gebeurd, maar het gewone leven gaat hier altijd door.

Toerisme in Istanbul

De Turken laten zich niet van slag brengen door tegenspoed. Als vandaag een minder goede dag was, zetten ze zich er voor in om er morgen een betere van te maken. Niet bij de pakken neerzitten maar doorzetten. Dat heeft geleid tot positieve resultaten: het toerisme is weer op gang gekomen en de musea worden weer druk bezocht, restaurants zitten vol en op de terrassen genieten toeristen weer van hun koffie, waterpijp, biertje of glaasje wijn. De musea, paleizen en moskeeën staan hier nog steeds in al hun pracht en praal te wachten op bezoekers.

Istanbul verveelt nooit

Ik woon vlak achter de Sultanahmetmoskee, ook wel de Blauwe Moskee genoemd vanwege zijn duizenden blauwe tegels. Elke dag wandel ik langs dit indrukwekkende gebouw met zijn zes minaretten, die ’s avonds zo prachtig verlicht is. Ik ben er in mijn leven al duizenden keren langs gelopen, maar deze aanblik verveelt nooit. Als ik met de pont oversteek van Europa naar Azië, dan zie ik de skyline van Istanbul, de contouren van de Byzantijnse stadsmuren en de daken van het Topkapipaleis, waar de sultans vele eeuwen leefden. Boven mijn hoofd vliegen de meeuwen die wachten op stukjes brood die de passagiers aan ze voeren. Speciaal hiervoor koopt men, voordat men aan boord gaat, een verse simit, een rond knapperig broodje met sesamzaadjes erop. Eén hapje is voor jezelf en eentje is voor de meeuw.

Verlangt u er ook naar om te dwalen door de straten van deze stad, te genieten van de prachtige musea en historische gebouwen, de geschiedenis te proeven en op te gaan in het stadsleven van Istanbul? Istanbul wacht al lang u op uw bezoek, stel het niet langer uit. U zult met open armen worden ontvangen.

Meer reisverhalen

Reisleidster Claudia
Alweer 15 jaar woon ik in Istanbul. Ik hou van deze stad met zijn 16 miljoen inwoners!