050 - 3 123 123

Costa Rica is onvoorstelbaar groen!

Door reisexpert Sietske | 28-03-2017

Costa Rica is groen. Héél groen. Dit land doet zijn naam - rijke kust - meer dan eer aan: het is een weelderige oase vol natuurlijke schatten. Hier vindt u bossen in alle mogelijke schakeringen groen: van mangrovebossen en laaglandjungle tot mystieke nevelwouden en eikenbossen in het hoogland. En koraalriffen en eindeloze witte en zwarte (!) paradijselijke stranden onder een weldadige zon. Rommelde vulkanen zorgen voor stomende natuurlijke baden. En zelfs als de mens ingrijpt, pakt het goed uit: oneindige koffieplantages kleuren de glooiende valleien.

Heerlijk vakantieland voor kinderen!

Sietske, directeur bij SRC Reizen, bezocht met haar gezin dit prachtige natuurrijke vakantieland. ‘Costa Rica is een ideale vakantiebestemming om met kinderen, zowel jonge kinderen als tieners, te bezoeken. Juist omdat je met een huurauto hier heel gemakkelijk kan rondreizen en er voldoende afwisseling in de excursies zit, is het ook voor de kids een geweldig vakantieland. Mijn jongens hebben zich hier drie weken lang vermaakt met een grootse speurtocht door de natuur. De diversiteit aan dieren is zo enorm dat er altijd wel een bijzondere kikker of een kleurrijke vogel te ontdekken valt. De brulapen en de luiaards waren echt favoriet. En doordat de resorts en lodges waar we verbleven vaak midden in de natuur liggen, ging de speurtocht ook na aankomst bij de accommodatie gewoon door.

Avontuurlijke activiteiten

Ook de avontuurlijke excursies zijn voor jong én oud natuurlijk geweldig! We hebben geraft bij Sarapiqui, geziplined bij Monteverde, dolfijnen gespot bij Playa Carrillo en gesnorkeld in Samara. De natuur in Costa Rica beleef je namelijk niet vanaf een afstandje of vanuit je huurauto: met de verschillende activiteiten ga je echt op in de groene wereld van Costa Rica. Zo hebben we een wandeling gemaakt over de ‘hanging bridges’, hangende bruggen, in de boomtoppen en zijn we met gidsen op pad geweest in de verschillende natuurreservaten. En al dit natuurschoon wordt gecombineerd met de rust van de paradijselijk witte stranden! Dit maakt een vakantie in Costa Rica echt een ontspannen avontuur. Het enige nadeel… dat we na drie weken vakantie weer naar huis moesten!’

Meer reisverhalen

Sietske, SRC Reizen
De natuur in Costa Rica is zo divers, zo groen en zo rijk aan dierenleven: echt onvoorstelbaar! De ongelooflijk gastvrije bevolking maakte mijn bezoek compleet!