050 - 3 123 123

Namibië: onmetelijke ruimte en overweldigende natuur!

Door reisexpert Kirsten | 15-06-2017

Gnoes en zebra’s grazen op de savanne van Etosha National Park, de Sossusvlei wordt gedomineerd door de grootste zandduinen ter wereld, de Kalahari-woestijn is het decor van een indrukwekkende zonsondergang en het Naukluft-gebergte is een van de meest uitgestrekte en afgezonderde gebieden ter wereld. Nergens is zo’n diverse schoonheid te vinden als in dit paradijselijke stuk wereld. In Namibië voel je je nietig in de onmetelijke ruimte en overweldigende natuur.

Namibië is zo groot!

Kirsten heeft dat afgelopen jaar opnieuw ervaren. Ze is productmanager bij SRC en heeft onder andere de reis ‘zuidelijk Afrika’ ontwikkeld. Om ‘kennis te maken’ met een van de landen van die reis, is ze onlangs met SRC-gasten naar Namibië gereisd. Kirsten: ‘Ik heb al aardig wat van de wereld gezien, maar Zuid-Afrika is absoluut mijn favoriet. In Namibië was ik echter nog nooit geweest. Dat is een totaal ander land! Namibië is zo groot en sommige plekken liggen zo afgelegen, dat kun je je niet voorstellen. Je voelt je er zó klein! De ongereptheid, de weidsheid, de rust: daar kan ik helemaal bij wegdromen. Ik had ook niet verwacht dat het land zo divers zou zijn!

Je ziet wild in het wild

Mijn absolute favoriet was de Sossuvlei. Daar heb ik vanaf een echt héle hoge duin, de zonsopkomst meegemaakt. Oneindige rode duinen tegen een strakblauwe lucht, met af een toe een groene acaciastruik… Ik had er wel de hele dag willen blijven zitten. Wat me ook verbaasde, is dat je “wild in het wild” ziet, buiten de parken. Onderweg zie je “gewoon” zebra’s, struisvogels en gemsbokken lopen, bijvoorbeeld. Je moet ook zeker niet alleen voor “de big five” gaan. De kleinere dieren zijn ook absoluut de moeite waard. De natuur laat zich sowieso niet regelen. Daarom word ik altijd gelukkig als je een prachtig dier in het wild ziet. En het blijft bijzonder: na honderden springbokken zag ik een “pronkende” springbok, die vrouwtjes probeerde te verleiden. Fantastisch!

Als je een land kent, maakt het alles concreter. Je ziet dan het hele plaatje. Namibië is bijvoorbeeld 30 keer groter dan Nederland, maar heeft maar 2 miljoen inwoners. Je kunt je niet voorstellen hoe leeg het is. Ik snap nu veel beter waarom bijvoorbeeld een vervangend hotel in de buurt vinden lastig is. Die zijn er gewoon niet! Mijn belangrijkste conclusie na deze inspectiereis? Namibië is fantastisch! De grootsheid van de natuur hier is echt overweldigend. Onvergetelijk! Ik ga er zo weer heen!’

Meer reisverhalen

Kirsten, SRC Reizen
De ongereptheid, de weidsheid, de rust: daar kan ik helemaal bij wegdromen. Ik had ook niet verwacht dat het land zo divers zou zijn!