050 - 3 123 123

Ontmoet de hartelijke Vietnamezen!

Door reisexpert Mathilde | 09-05-2017

Vietnam staat bekend om de sublieme groene rijstvelden, exotische witte stranden, rivierdelta’s en rijzende bergen, de bijzondere culturele schatten en de charme van de bevolking. Getuigenissen van de rijke geschiedenis, zoals de Cham-torens uit het Champa-koninkrijk en de tempels en mystieke graftombes van het voormalige keizerlijke hoofdstad Hue, zijn volop aanwezig. Maar dat zijn niet de (enige) redenen waarom SRC-er Mathilde vorig jaar dit oosterse paradijs bezocht!

Franse balkonnetjes en kleurrijke lampions

Mathilde is productmanager bij SRC Reizen en onder andere verantwoordelijk voor de reizen naar Zuidoost-Azië. Daarom heeft ze onlangs enkele voor haar onbekende stukken van Vietnam bekeken. Mathilde: ‘Er is hier veel moois te zien. Hoi An, bijvoorbeeld. Dat is een gezellige kuststad vol laagbouw en kleurrijke lampions, die wordt omringd door mooie rijstvelden. En Hanoi is ook mooi. In de prachtige oude binnenstad zie je het Franse verleden op een prachtige manier terug. Er zijn daar veel huizen met Franse balkonnetjes en façades. Een absoluut hoogtepunt was Halong Bay. Tijdens het diner op de boot werd ik bijna gek van de mooie uitzichten op de vele eilandjes, de bergen en het water. Ik moest eten, maar ik wilde alleen maar kijken en foto’s nemen. De natuur is overal zo indrukwekkend.

In alle rust genieten

Tijdens een fietstocht door de rijstvelden kreeg ik de neiging om af te stappen en uren te blijven zitten en genieten. De natuur is zó fris, zó groen en zó rustgevend! Dat had ik nog nooit meegemaakt! Die rust is typerend voor Vietnam. Het is een land in opbouw, met steeds meer voorzieningen, maar zonder massatoerisme. Je loopt hier niet over de platgetreden paden. Natuurlijk zijn er drukke steden vol volgestouwde brommertjes, maar je kunt ook zomaar in alle rust van iets moois genieten, op plekken waar je in andere landen veel meer mensen zou verwachten. Een prima “instapland” voor mensen die nog nooit in Azië zijn geweest, dus! Maar ook een geweldige plek voor mensen die het continent al kennen.

Je hoort vaak dat Vietnamezen zo vriendelijk zijn. Dat is echt geen stereotiep of geromantiseerd beeld, weet ik uit ervaring. Ik ging tijdens mijn reis een keer spontaan op hotelinspectie en kwam dus onverwacht bij het hotel aan. De dame van het hotel trok een hele middag voor me uit, en aan het einde stonden er fruit en een drankje voor me klaar. Dat was zeker niet de eerste keer dat ik zo ontvangen werd. Toen ik een keer wilde pinnen toen het regende, begeleidde de chauffeur me met een paraplu van de taxi naar de automaat en terug. Ik voelde me net een koningin! De Vietnamezen zijn écht oprecht vriendelijk.’

Meer reisverhalen

Mathilde, SRC Reizen
Die rust is typerend voor Vietnam. Het is een land in opbouw, met steeds meer voorzieningen, maar zonder massatoerisme. Je loopt hier niet over de platgetreden paden.