050 - 3 123 123
U bent hier: Home | West-Amerika

West-Amerika

Door reiziger Peter van de Wiel | 26-05-2017

SRC-reiziger Peter van de Wiel maakte afgelopen mei met reisleider Noël Creemers de 16-daagse cultuurvakantie ‘West-Amerika’. Op deze reis ontdekte hij alles wat het westen van de Verenigde Staten zo typisch maakt: heel overdonderde en zeer verschillende steden, zoals Las Vegas, Los Angeles en San Francisco, uitgestrekte woestijnen als Death Valley en overweldigend natuurschoon in de vele natuurparken. Bryce Canyon, Yosemite en Monument Valley bijvoorbeeld zijn immens en ‘amazing’! Natuur en stedenpracht om stil van te worden: West-Amerika heeft het!

Amazing West-Amerika

Peter van de Wiel: ‘Het westen van de Verenigde Staten stond al een tijdje op ons verlanglijstje. “Je moet er ooit geweest zijn”, dat was onze gedachte. We gingen vooral voor de natuurparken, en die waren geweldig! We wisten dat de Grand Canyon groots is, maar zo groot? Echt indrukwekkend! Je kunt je er gemakkelijk meerdere dagen vermaken!

Maar wij gingen door, want er staan op deze reis veel meer nationale parken op het programma, zoals Bryce Canyon en Monument Valley, allebei onderdeel van het Colorado Plateau, om de omvang van West-Amerika nog maar eens te benadrukken. Het is een schaal die we in Europa niet kennen. Los Angeles, Las Vegas en San Francisco zorgen voor een goede afwisseling tussen stedelijke pracht en natuurschoon. Onderweg kom je ogen tekort! Groots West-Amerika is echt een mooie kennismaking met dit deel van Amerika die ik iedereen kan aanraden!’

Nieuwsgierig naar deze fantastische reis? Bekijk het fotoalbum op Facebook.

Meer reisverhalen

Deze reis is echt een mooie kennismaking met dit deel van Amerika die ik iedereen kan aanraden!