050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Een onvergetelijke reis in Rome

Door reisleidster Diane | 15-10-2020

Vol spanning wacht ik op de luchthaven in Rome op de SRC-gasten die komen gaan. Eindelijk is het dan zo ver, ik mag weer een reis leiden! Gewapend met een negatief testresultaat kunnen we op pad in een Rome zoals het beschreven wordt door Godfried Bomans in zijn boek ‘Wandelingen door Rome’ in de jaren ’50 van de vorige eeuw.

Althans wat betreft de rust bij de verschillende bezienswaardigheden. Geen rijen voor de ingang van het Colosseum, en binnen behoren we tot de weinige bezoekers. We lopen in alle rust over de Palatijn, de heuvel die Romulus had uitgekozen om een stad te stichten. Aansluitend over de Via Sacra (heilige weg) naar het Forum Romanum, het economische, politieke en religieuze centrum van het antieke Rome. In de Vaticaanse musea worden we niet voortgestuwd door de hordes bezoekers, maar kunnen we rustig genieten van al het moois dat deze musea te bieden hebben. In een bijna lege zaal kunnen we een van de onlangs gerestaureerde stanze van Rafaël bewonderen! De donkere kleuren zijn zo helder geworden, zo mooi! En in de Sixtijnse kapel, waar het anders altijd overvol is, genieten we samen met slechts enkele toeristen van de fresco’s die Michelangelo op het plafond heeft geschilderd.

Tegenover de rust die we mogen ervaren staat natuurlijk dat we overal een mondkapje op moeten, de wegwerpmondkapjes zijn het beste te verdragen. In heel Italië is het op dit moment verplicht zowel binnen als buiten mondkapjes te dragen. Alleen sporters hoeven dit niet, maar dat zijn we niet, alhoewel we wel veel wandelen. De enige keer dat ze af mogen is als je zit en gaat eten. We zijn dan ook extra blij met de pauzes, wanneer we even het mondkapje af mogen en kunnen genieten van de Italiaanse koffie in de ochtend, de voortreffelijke Romeinse keuken tijdens de lunch en de heerlijke aperitieven vergezeld met kleine hapjes in de namiddag. Soms leidt het zelfs tot hilarische taferelen, wanneer een van de gasten zijn ontbijt voor zich heeft en terwijl hij wil beginnen met eten zich realiseert dat hij het mondkapje nog op heeft. Tja, soms vergeet je het en lijkt het een extra wintersjaal rondom je gezicht. Maar ondanks de coronamaatregelen was het een heerlijke, onvergetelijke reis!

Wilt u ook Rome ontdekken met onze reisleiders?
Bekijk onze 5-daagse reis naar Rome

Meer reisverhalen

Reisleidster Diane
In de Sixtijnse kapel, waar het anders altijd overvol is, genieten we samen met slechts enkele toeristen van de fresco’s van Michelangelo.