050 - 3 123 123
de beste reisleiders
de mooiste reisroutes
veel inclusief in de reis
100% CO₂-compensatie
tevreden reizigers: 8.8

Historische Hanzeroute

Door reiziger Koos Schoonhoven | 08-06-2019

SRC-reizigers Koos Schoonhoven en Ethy Bouman reisden met reisleider Bart langs de prachtige steden rond de Oostzee. De heer Schoonhoven is een enthousiast fotograaf die de reis met prachtige foto's heeft vastgelegd. Daarnaast stuurt hij ons na elke SRC-reis een uitgebreid verslag toe, dat we u niet willen onthouden. 'Mijn vrouw en ik hebben intussen al vele SRC-reizen meegemaakt. Tot dit jaar gingen die altijd naar het zuiden, naar Griekenland, Italië, Spanje. We zochten in het voorjaar de zon op, als een voorproefje op de zomermaanden in eigen land en natuurlijk om te genieten van al het moois waar de SRC ons langs leidde. Dit jaar viel ons oog op die reis rond de Oostzee, De Historische Hanzeroute.

De reis zag er in de gids zeer aantrekkelijk uit, met prachtige foto’s van landen en steden waar wij nog nooit geweest waren. Heel wat anders dus dan de landen met de mooie culturen en voorjaarstemperaturen rond de Middellandse Zee. En het ging hierbij niet om een voor ons gebruikelijk reisje van 8 dagen, maar om een reis die bijna 3 weken duurde. Durfden we die stap te maken?

In het begin van dit jaar schreven we ons in voor de reis, toen nog met enige aarzeling of dit wel wat voor ons zou zijn. Op 8 juni zijn we in Amersfoort in de touringcar gestapt, die ons in 19 dagen langs héél veel moois zou brengen. Het was een prachtige reis met vele hoogtepunten. Wat hebben we genoten van die schitterende Hanzesteden, eigenlijk een aaneenschakeling van vele hoogtepunten achter elkaar. Rostock, Gdansk, Vilnius, Riga, Tallinn… Overal werden we in de oude binnensteden verrast door de gezellige straten met vele oude, goed bewaarde monumenten en sierlijk gekleurde gevels, die ons door de gevelvormen vaak deden denken aan de grachtenpanden in Amsterdam en de Hanzesteden in Nederland. En in elke stad waren oude kathedralen, doms en kerken te bewonderen met verstilde interieurs, steeds gevuld met een rijke inhoud aan religieuze kunstschatten.

SRC, bedankt voor de organisatie van deze mooie interessante reis rond de Oostzee! Wij vinden het ook een goed idee om tijdens de laatste dag, die vaak als een ‘weer-naar-huis-dag’ verloren gaat, nog zo’n bezoek aan Hamburg in het programma op te nemen. Op die manier is zelfs die laatste dag van de reis nog echt onderdeel van de reis! Tenslotte ook een woord van dank en waardering voor onze reisleider Bart. De manier waarop hij de groep leidde, met zijn kennis en de fijne manier waarop hij die in mooie verhalen aan de groep wist over te brengen, werkte heel inspirerend. Dat was zeker een extra toevoeging die de Hanzereis tot een groot succes maakte, waarover wij thuis nog vrijwel elke dag praten en mee bezig zijn.’

Foto- en reisverslag van de Historische Hanzeroute
Wilt u een prachtig fotoverslag van deze reis zien? Bekijk het fotoalbum van Koos Schoonhoven. Met zijn foto’s krijgt u een schitterend beeld van de schoonheid van de Hanzesteden!

Koos Schoonhoven heeft zijn ervaringen van deze reis naar De Historische Hanzeroute ook in een mooi reisverslag opgeschreven. Bent u daar nieuwsgierig naar? Lees dan hier zijn uitgebreide reisverslag!

Meer reisverhalen

Op 8 juni zijn we in Amersfoort in de touringcar gestapt, die ons in 19 dagen langs héél veel moois zou brengen. Het was een prachtige reis met vele hoogtepunten. Wat hebben we genoten!