050 - 3 123 123
In deze PDF vindt u informatie over het coronavirus en uw SRC-reis

Namibië - het is echt betoverend!

Door reiziger Peter van de Wiel | 12-05-2019

SRC-reiziger Peter van de Wiel maakte afgelopen mei met reisleider Charles de 19-daagse groene cultuurvakantie ‘Betoverend Namibië’. Op deze reis ontdekte hij alles wat Namibië zo betoverend maakt: de immens hoge zandduinen van de Sossusvlei, de weidse zoutvlakte van de Etosha Pan, de rotstekeningen van de San en de magische sterrenhemel boven de woestijn! Natuur om stil van te worden!

Heel divers, meer dan alleen de rode duinen

Peter van de Wiel: ‘Dit voorjaar mochten we naar Betoverend Namibië. Een land dat nog niet zo bekend is bij het grote publiek en waarbij je meteen aan de rode zandduinen moet denken. Maar wat heeft het nog meer te bieden? Je gaat meteen vergelijken met buurland Zuid-Afrika. Terecht, want Namibië was onderdeel van Zuid-Afrika. Maar dit ‘nieuwe land’, dat pas sinds 1990 onafhankelijk is, is toch verrassend anders.

Het is groot, leeg en droog, wat in eerste instantie niet meteen "betoverend" overkomt. Maar de werkelijkheid is anders. Het is een heel divers land, dat veel te bieden heeft. Okey, de bekende rode duinen van Sossusvlei zijn geweldig. Je blijft er foto’s maken. Maar het landschap is heel divers en de dieren zijn in grote getale aanwezig. Etsoha National Park is ook groot en veelzijdig. We hebben veel wilde dieren gezien. Grote en kleine dieren. En bloemen. Veel bloemen. Maar er is nog meer; de bodem die rijk is aan mineralen en diamanten, het overheerlijke eten en de vriendelijke mensen. Een rijke historie. Namibië heeft meer te bieden dan je in eerste instantie zou verwachten. Het is echt betoverend.'


Nieuwsgierig naar deze fantastische reis? Bekijk de rondreis door betoverend Namibië.

Meer reisverhalen

Namibië heeft meer te bieden dan je in eerste instantie zou verwachten. Het is echt betoverend!