
West-Canada, een belevenis in veel opzichten
SRC-reiziger Ton Wassercordt vertrok in augustus naar Canada voor de 16-daagse reis West-Canada. Onder leiding van reisleidster Domitilla ontdekte hij hier de ongerepte en adembenemend mooie natuur. Meneer Wassercordt heeft zijn meest bijzondere ervaringen opgeschreven in een prachtig reisverhaal, dat hij graag met u deelt.
‘Wat hadden wij een fantastische reis door West-Canada met een nog fantastischer reisleidster. We genoten elke dag van een uitzonderlijk landschap. We stopten op exotische plaatsen en leerden eten op z'n Canadees. Dat wil zeggen sandwiches van ongeveer 6 cm hoog. Een hamburger bij McDonalds in Nederland doet er niet voor onder. Het tweede deel van de reis bracht ons naar onvergetelijk fraaie en deels zeer wel relaxte steden: Victoria op Vancouver Island en de stad Vancouver.
Naast al die schoonheid van het prachtige Canadese landschap, elke dag weer, waren er zeker een paar momenten die het vertellen waard zijn.
Beren spotten
We gingen met een terreinbus bijna drie kwartier stroomopwaarts en stapten daar in een boot. Die boot werd bestuurd door een indiaan/eskimo. Een welbespraakt en vriendelijke gids tijdens onze boottocht stroomafwaarts. De reis was aangekondigd als 'beren spotten' en duurde 3 uur. Het was een uitzonderlijk mooie tocht. Maar helaas, we hebben geen beer gezien. Onze gids vertelde dat dat in 23 jaar dat hij deze tochten maakt, nog nooit was gebeurd. Overigens, een beer stond wel 's-morgens buiten voor onze hoteldeur. Consternatie natuurlijk en spannend. De beer is uit zichzelf weer vertrokken.
Misschien wel de leukste avond van de reis
Op onze laatste avond in Richmond (bij Vancouver) waren we wel in het mooiste en meest luxe hotel van de hele reis. We besloten met z'n zessen dan ook maar eens niet met de groep te gaan eten, maar zelf à la carte te eten in het hotelrestaurant. Na onze bestelling kwam de ober met de steaks. Een daarvan was een soort betonmengsel. Niet te eten dus. Terug naar de keuken. Jammer, maar de keuken had geen steak meer. Dan maar voor een van ons een zalmfilet. Na 10 minuten weer de ober: helaas er is geen zalm meer in de keuken Enfin er werd iets anders oneetbaars gekozen. Toen we moesten afrekenen was de ober zo in de war geraakt dat hij tot driemaal toe nieuwe rekeningen moest maken. Vervelend? Nee, we hebben misschien wel de leukste avond van die twee weken gehad.’
Nieuwsgierig geworden naar het ongerepte West-Canada? Ontdek het zelf tijdens een reis naar dit prachtige land. Bekijk onze reizen naar Canada!
Volg ons