050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Groene cultuurvakanties - Culturele groepsreis met een vleugje groen

Er zijn reisbestemmingen in Europa waar de natuur een grote rol speelt bij de beleving van het vakantieland. Denk aan de diepe fjorden, de immense watervallen, de uitgestrekte groene bossen, de gletsjers en de glasheldere meren in Scandinavië. De natuur is in landen als Noorwegen, Zweden en Finland een onlosmakelijk onderdeel van de cultuur van het land. Tijdens een groene cultuurvakantie maakt u kennis met de cultuur, maar juist ook met de indrukwekkende natuur van uw vakantieland!

Bewonder natuur én cultuur tijdens een groene cultuurvakantie

Met hun overweldigende natuur laten de noordelijkste landen van Europa een onuitwisbare indruk achter. Tijdens een groene cultuurvakantie naar Noorwegen, Finland of Zweden geniet u van het landschap: eeuwenoude bossen, steile bergketens, glinsterende gletsjers, sprankelende watervallen, kristalheldere fjorden en eindeloze vergezichten over de blauwe zee. Het prachtige licht, de sprookjesachtige natuur en de onmetelijke ruimte zorgen voor een mystieke sfeer. Niet voor niets is de Scandinavische cultuur overgoten met legenden en sagen! In de bossen en bergen van Noorwegen komen volgens lokale verhalen nog altijd trollen voor. De diverse ‘trol-achtige’ rotsformaties in de Scandinavische bergen zijn het bewijs… Mythes en mystiek kleuren een groene cultuurvakantie naar Scandinavië.

Typerend voor Noorwegen is het prachtige fjordenlandschap, dat vooral in de zomer een betoverend gezicht oplevert. Even ten noorden van Bergen ligt een van de mooiste fjorden, de Geirangerfjord. Samen met de Nærøfjord is deze in 2005 door de UNESCO toegevoegd aan haar prestigieuze Lijst van Werelderfgoed. Deze gebieden worden tot de mooiste fjordenlandschappen ter wereld gerekend. Hun uitzonderlijke schoonheid is te danken aan de smalle en steile bergwanden, van soms wel 1.400 meter hoog, die hier oprijzen. Een bijzondere manier om dit spectaculaire landschap te bekijken, is vanuit de wereldberoemde Hurtigruten, een meer dan honderd jaar oude Noorse veer- en transportdienst.

En als u in de Noordse landen bent dan mag de midzomernacht natuurlijk niet ontbreken tijdens uw groene cultuurvakantie! De midzomernachtzon is een bijzonder natuurverschijnsel. De zon komt ’s nachts niet onder de horizon, waardoor het licht blijft. Hoe hoger u komt, hoe langer dit duurt: op de Noordkaap meer dan 2 maanden! Het stralende weer, de bloemen en de fluitende vogels zijn verslavend. Dat vraagt om een feestje! Vooral in Noorwegen en Zweden wordt uitbundig gevierd. Dat betekent: bloemen in het haar, een vreugdevuur en haring eten. En, natuurlijk, voldoende drank!

Scandinavië is ook de regio van de geschiedenis van de ruige Vikingen en het levende verleden van de kleurrijke Samen, ook wel ‘Lappen’ genoemd. In de prachtige en gemoedelijke hoofdsteden Oslo, Stockholm en Helsinki vindt u musea, bijzondere architectuur en prachtige kunstwerken. En mooie winkels, want Scandinaviërs zijn meesters op het gebied van mode en design. Mythes, natuur en levendige kunst kleuren dus uw rondreis naar Scandinavië! Op onze groene cultuurvakanties geniet u, samen met uw SRC-reisleider en medereizigers, tijdens verschillende bijzondere excursies van de prachtige natuur die uw vakantieland te bieden heeft. Uiteraard wordt er ook aandacht besteed aan de cultuur van het land, maar de natuur voert de boventoon tijdens deze groene cultuurvakanties!

De voordelen van een groene cultuurvakantie van SRC Reizen

Een groene cultuurvakantie staat in het teken van de natuur, maar is daarnaast ook gewoon een culturele groepsreis, met alle voordelen die daarbij horen! Dus u reist in goed gezelschap van geïnteresseerde medereizigers die net als u willen genieten van de natuur en de cultuur. Ook bij deze groene groepsreizen hebben wij voor u de mooiste routes uitgestippeld zodat u echt alle highlights heeft gezien. En natuurlijk kunt u rekenen op de hoge kwaliteit van onze reisleiders, die u met uitgebreide verhalen en anekdotes hun liefde voor het land op u overbrengen!

Combineert u graag uw cultuurvakantie met een flinke dosis natuurschoon? Ontdekt u met plezier al het moois dat de natuur de reiziger te bieden heeft, of dat nu is tijdens cruise over het Geirangerfjord of een een spectaculaire treinrit met de wereldberoemde Flåmbaan? Dan zijn de groene cultuurvakanties van SRC echt iets voor u! ! We hebben de voordelen van onze groene cultuurvakanties voor u op een rijtje gezet:

1. Een uitstekend cultureel reisprogramma, waarbij er veel aandacht wordt besteed aan de natuur
2. Begeleiding door een deskundige SRC-reisleider met veel kennis van zowel cultuur als natuur
3. U geniet van de natuur tijdens bijzondere excursies met de bus, de boot en de trein
4. De gedeelde interesses van de in natuur geïnteresseerde reizigers maken van elke groep een hecht reisgezelschap
5. Kleine groepen, variërend van 15 tot 34 deelnemers
6. Veel inclusief in de reissom: een groene cultuurvakantie biedt u meer dan alleen de vlucht, het verblijf en het vervoer ter plaatse
7. U kunt tot 60 dagen voor vertrek onbezorgd en kosteloos omboeken naar een andere datum of zelfs naar een andere reis!

Een groene cultuurvakantie van SRC staat dus garant voor een unieke en zeer gevarieerde reis waarbij u kennis maakt met de mooiste natuur én cultuur die het land te bieden heeft. Ga mee op een en groene cultuurvakantie en ervaar het!

Boek een groene cultuurvakantie bij SRC Reizen

De voordelen van onze groene cultuurvakanties spreken voor zich, maar er zijn meer redenen om uw vakantie aan SRC Reizen toe te vertrouwen. Al 40 jaar zijn wij gespecialiseerd in het samenstellen van culturele reizen. Zo’n 25 ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR.

Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een groene cultuurvakantie bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden! Laat u zich overweldigen door de natuur van Noorwegen tijdens een groene cultuurvakantie in Noorwegen, steekt u de poolcirkel over tijdens een groene cultuurvakantie in Finland, of geniet u van de uitgestrekte meren tijdens uw groene cultuurvakantie in Zweden ? Laat u verrassen door de diversiteit van onze groene cultuurvakanties. U ziet méér tijdens uw vakantie met SRC!