050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Kroatië

Bezienwaardigheden Kroatië

Dubrovnik, Kroatië
Dubrovnik
‘De parel van de Adriatische Zee’ is wellicht het beste voorbeeld van de wederopstanding van Kroatië na de oorlog in het voormalige Joegoslavië. Met behulp van UNESCO is Dubrovnik helemaal gerestaureerd. De stad werd gesticht door de Grieken en groeide tijdens de Byzantijnse en Venetiaanse overheersing uit tot een belangrijke havenstad. Binnen de stadsmuren vindt u een schat aan cultuur en historie.
Zagreb, Kroatië
Zagreb
In de tijd van Joegoslavië stond deze stad altijd in de schaduw van de toenmalige hoofdstad Belgrado. Vanaf 1991 kon Zagreb, als de hoofdstad van het herrezen Kroatië, zichzelf eindelijk op de internationale, toeristische kaart zetten. Nu bruist Zagreb van activiteit en is het een stad die leeft! Vele interessante musea, mooie parken, een gezellig oud stadscentrum en natuurlijk de prachtige kathedraal verdienen hier uw aandacht. Bent u op zoek naar Hongaarse jugendstil of gebouwen in barokstijl? Zagreb heeft het. Zoekt u typisch Kroatische souvenirs? Dan kan de markt Dolac zeker aan uw wensen voldoen. Maar wilt u gewoon door de stad ronddwalen of op uw gemak winkelen, dan kan dat ook. Zagreb heeft voor elk wat wils.
Plitvicemeren, Kroatië
Plitvicemeren
Omgeven door dichte bossen in alle mogelijke groene kleuren schitteren de prachtige meren van Plitvice. Deze 16 kristalheldere meren worden met elkaar verbonden door meer dan 90 beeldschone watervallen, die alle kleuren van de regenboog aannemen. Het geruis van het neerstortende water gaat gepaard met tientallen verschillende vogelgeluiden. Het is werkelijk een lust voor oog en oor; niet voor niets is het merengebied van Plitvice op de lijst van beschermde natuurgebieden van de UNESCO opgenomen. Het is het leefgebied van meer dan 140 vogelsoorten, herten, wilde zwijnen, wolven en zelfs beren. Wandelend, met de bus of in een bootje kunt u genieten van de ongelooflijke natuurpracht die zich hier in volle hevigheid aan u openbaart.
Opatija, Kroatië
De Adriatische kust
Het kustgebied van Kroatië, met ongeveer 1200 eilanden, behoort tot de belangrijkste toeristische trekpleisters van de Balkan. Ooit lagen hier veel pittoreske vissersnederzettingen, nu uitgegroeid tot en veranderd in badplaatsjes met een grote variatie aan vertier en ontspanning. De parels aan de Adriatische kust zijn natuurlijk het unieke, oude centrum van Dubrovnik, de belangrijke havenstad Split, met het voormalige paleis van keizer Diocletianus als historisch centrum, en het schiereiland Istrië, met de vele interessante plaatsjes. Ga mee op een boottochtje op de Adriatische Zee, zoals vele anderen voor u al hebben gedaan en geniet van blauwe zee en zonneschijn. De kans is klein, maar misschien ziet u zelfs dolfijnen!
Split, Kroatië
Paleis van Diocletianus - Split
Als u door het oude centrum van Split loopt, bevindt u zich in een belangrijk stukje Romeinse geschiedenis. Het hart van de Kroatische stad wordt namelijk gevormd door het paleis van Diocletianus (245-313 na Christus). Vanwege de nabijheid van Salona, de geboortestad van de keizer en destijds de hoofdstad van de Romeinse provincie Dalmatia, besloot de keizer rond 295 na Christus tot de bouw van een paleis. Vandaag de dag, en eigenlijk al zeventien eeuwen lang, is het Paleis van Diocletianus nog steeds in gebruik, als woonwijk, als werkplek en als religieus centrum. Binnen de oorspronkelijke paleismuren en tussen de eeuwenoude zuilen, friezen en bogen wonen nog altijd zo’n drieduizend mensen in de oude stad. En de kern van het Romeinse complex is met zijn gezellige terrasjes nu een geliefde ontmoetingsplaats voor toeristen.
Zadar, Kroatië
Zadar
Wanneer u een reis maakt door Kroatië kunt u via de beroemde kustweg naar de Romeinse stad Zadar rijden. Archeologische vondsten bewijzen dat deze kuststad al ver voor onze jaartelling werd bewoond. U kunt een bezoek brengen aan het centraal gelegen Romeinse forum, dat is gebouwd in de 2e eeuw voor Christus of de pre-Romaanse St.Donatuskerk bekijken; een van de belangrijkste voorbeelden van de oud-Kroatische architectuur.