050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Laos

Bezienwaardigheden Laos

Wat Xieng Thong in Luang Prabang, Laos
Luang Prabang
De historisch belangrijke stad Luang Prabang ligt centraal in Laos, aan de Mekong-rivier, en is een van de best bewaarde steden van Zuidoost-Azië. Overal vindt u hier bijzondere tempels en oude, Frans-koloniale gebouwen die Luang Prabang een unieke en authentieke sfeer geven. Sinds 1995 staat de stad op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Een van de mooiste tempelcomplexen is de Wat Xieng Thong, een klassiek voorbeeld van de traditionele Laotiaanse tempelbouwstijl. Het complex dateert uit de 16e eeuw, en was tot 1975 de plek waar de koningen van Laos gekroond werden. Echt een schitterende plek om te bezoeken!
Bolaven Plateau, Laos
Het Bolaven-plateau
Het beeldschone Bolaven-plateau in Laos is een natuurgebied bestaande uit heuvels en bergen met hoogteverschillen van zo’n 600 meter. Door het plateau stromen de Mekong en de Xe Kong-rivier, die via watervallen, sommige meer dan 100 meter hoog, verder stromen. Een van de meest spectaculaire is de Tad Fane-waterval, die eigenlijk uit twee delen bestaat en een hoogte van maar liefst 120 meter heeft. Het officiële uitgangspunt is echt schitterend, maar de bordjes met doodshoofden geven wel aan dat u goed moet kijken waar u loopt. En hoe dichterbij u komt, hoe indrukwekkender het uitzicht én het geluid. Op het Bolaven-plateau wordt overigens ook een van de beste, en ook duurste, koffiebonen ter wereld verbouwd.
Si Pan Don, Laos
Si Phan Don
Si Phan Don, letterlijk ‘4.000 eilanden’, is een verzameling van eilanden in Zuid-Laos. De Mekong-rivier splitst zicht hier uit in vele kleine watervallen waardoor er fraaie eilanden zijn gevormd, waarvan sommigen ook bewoond worden. Op de eilandjes vindt u rijstvelden, de kleine dorpjes en ook botanische tuinen. Een van de hoogtepunten zijn de Li Phi-watervallen. Het turkooizen water stort via een serie trappen met donderend geraas door een nauwe kloof naar beneden. De plaatselijke inwoners zijn er van overtuigd dat deze waterval ronddolende geesten en zielen vangt.
Wat Phu in Muang Champassak, Laos
Tempelcomplex Wat Phu
Dit indrukwekkend Angkor-tempelcomplex is vanaf de 5e eeuw gesticht en was ooit een tijd lang de hoofdstad van het Khmer-rijk. Sinds 2001 staat Wat Phou op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Wat Phu betekent ‘tempel op de berg’: het hele complex - bijna anderhalve kilometer! - strekt zich over de voet van een berg uit. Vanaf het hoogste punt is het uitzicht echt fantastisch. Alle delen van het complex - in een geometrisch patroon van tempels, heiligdommen en waterwerken aangelegd - leiden naar een altaar dat gewijd is aan Shiva, een van de belangrijkste goden in het hindoeïsme. De plek is zo vormgegeven dat de relatie tussen mens en natuur het beste tot uitdrukking komt: erg belangrijk binnen het hindoeïsme.
Pha That Luang in Vientiane, Laos
Pha That Luang
Dit bijzondere boeddhistische monument ligt in een tempelcomplex dat op zo’n drie kilometer van het stadshart van Vientiane ligtt, de hoofdstad van Laos. De Pha That Luang, dat Grote Heilige Stoepa betekent, is omringd door een klooster en een aantal kleinere stoepa’s en wordt beschouwd als het belangrijkste monument van Laos. Zo staat er een afbeelding van de stoepa op de bankbiljetten, en ook in het staatswapen is dit bouwwerk te vinden. Volgens de overlevering wordt er in de stoepa een haar van de Boeddha bewaard. Op het tempelcomplex bevindt zich naast deze belangrijke stoepa ook een vroeg 13e-eeuws beeld van de laatste koning van Angkor en een gigantisch grote liggende Boeddha: erg indrukwekkend!