050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Nepal

Bezienwaardigheden Nepal

Durbar Square Kathmandu Nepal
Durbar Square in Kathmandu
Laat uw zintuigen prikkelen
De Nepalese hoofdstad is met ruim één miljoen inwoners, talloze brommertjes en het getoeter van auto's een heerlijke chaotisch stad. Het hart van Kathmandu wordt gevormd door Durbar Square, of Durbar-plein. Dit is dé ontmoetingsplek van de stad en het is dan ook een komen en gaan van pelgrims, straatverkopers, toeristen en duiven. Op het plein staan ongeveer vijftig schrijnen, tempels en religieuze monumenten én het voormalig koninklijk paleis met handgemaakte details in het houtwerk en de kleurrijke Nepalese vlaggen. Over het gehele oude plein worden al uw zintuigen geprikkeld: de geur van brandend wierook tintelt in uw neus, u hoort het toeterende verkeer in de verte terwijl u de rust van het plein ervaart.
Boudhanath-stoepa Kathmandu Nepal
Boudha in Kathmandu
De grootste boeddhistische stoepa
Boudha is een klein plaatsje aan de rand van Kathmandu. Hier vindt u de grootste stoepa, een boeddhistische tempel, van Nepal. De Boudhanath-stoepa werd gebouwd op een oude handelsweg naar Tibet en wordt gezien als een van de mooiste van de wereld. De stoepa heeft twee ogen waarmee het over de omgeving waakt en de gelovigen voor het kwaad beschermt. Nadat China in 1951 Tibet had ingenomen vluchtten veel boeddhistische monniken naar Nepal, met name naar Kathmandu. De wijk Boudha wordt daarom tegenwoordig ‘Little Tibet’ genoemd. In Boudha leert u meer over de religie en het leven van de Tibetanen.
Chitwan National Park Nepal
Chitwan National Park
Neushoorns en tijgers
Chitwan National Park is het oudste nationale park van Nepal. Vroeger was dit een jachtgebied, nu kunt u hier prachtige fauna en flora bewonderen. Hier vindt u geen hoge besneeuwde bergen, maar tropische jungle, uitgestrekte savannes, zompige moerassen en zinderende hitte. De grootste aantrekkingskracht zijn de vele wilde dieren die u kunt tegenkomen tijdens een safari in dit laaggelegen natuurreservaat aan de voet van de Himalaya. Naast olifanten, apen en herten leven hier onder andere de zeldzame Indische neushoorn en de Bengaalse tijger.
Himalayagebergte Nepal
Himalayagebergte
De hoogste toppen van de wereld
In het noordelijke deel van Nepal zijn de machtige bergen van de Himalaya een vast beeld aan de horizon. Overal waar u kijkt, ziet u de bergen. De 8.848 meter hoge Mount Everest is natuurlijk wereldberoemd en brengt vele (klim)toeristen naar Nepal. Wist u dat Himalaya ‘woonplaats in de sneeuw’ betekent in het Sanskriet – de klassieke taal uit India? De ruige toppen van de bergketen zijn altijd in sneeuw bedekt en kleuren goud bij de zonsop- en ondergang. Bent u geen klimmer? Maak dan een trip naar het heuvelstadje Nagarkot bij Kathmandu (op 2.100 meter hoogte). Deze plek wordt ook wel het Himalayas Viewing Platform genoemd, waar u op een heldere dag de Mount Everest in de verte ziet schitteren.
Bakhapur Nepal
Bakthapur
Stad van de rijst
Bhaktapur is een van de drie ‘koningssteden’ van Nepal, samen met Kathmandu en Patan. Het is een oude stad waar ooit de Newah hebben gewoond, een inheems volk uit Nepal. Bhaktapur ligt net ten westen van de hoofdstad op de oude handelsroute naar Tibet, wat in de middeleeuwen al voor veel rijkdom zorgde. Het stond ook bekend als ‘De stad van de rijst’ en kende in haar hoogtijdagen meer dan 170 tempels. De stad staat dan ook vol met historische gebouwen als tempels en paleizen en wordt terecht door UNESCO beschermd als werelderfgoed.
Tempel van Pashupatinath Kathmandu Nepal
Tempel van Pashupatinath
Gewijd aan de godin Shiva
Aan de oevers van de heilige Bagmati-rivier in Kathmandu vindt u een van de grootste hindoetempels van het Subcontinent: de Shiva-tempel van Pashupatinath. Het wemelt er van de apen en de pelgrims die rijst, sinaasappels en andere dingen offeren. Op verschillende plekken aan de heilige rivier zijn er platformen (ghat’s) beschikbaar waarop devote hindoes hun doden komen cremeren. Hele families zakken naar de tempel af om de laatste eer te bewijzen aan hun overledene. De hele site werd uitgeroepen tot Werelderfgoed en trekt honderden pelgrims aan.
Pokhara Nepal
Pokhara
Adembenemende panorama's
Pokhara behoort tot de populairste toeristische bestemmingen van Nepal. Veel toeristen worden aangetrokken door de bizarre combinatie van cultuur en natuur in dit deel van Nepal. Gelegen aan de serene oevers van het Phewa-meer, biedt deze stad adembenemende panorama’s van de machtige Himalaya, met de majestueuze pieken van Annapurna en Machhapuchhre die de horizon sieren. Het is niet alleen de natuurlijke pracht die Pokhara zo betoverend maakt; het bruisende stadsleven, doordrenkt met culturele rijkdom en warme gastvrijheid, vormt de ziel van deze plek.