050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Peru

Bezienwaardigheden Peru

Lima, Peru
Lima
Lima is een moderne zakenstad, maar heeft daarnaast een prachtig koloniaal centrum dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ondanks haar ligging op slecht 12 graden breedte van de evenaar heeft Lima een aangenaam klimaat. De koele mist, ook wel de garúa genoemd, houdt de westkust van Peru aangenaam koel. In het oude koloniale centrum van Lima lijken vervlogen tijden op de vele pleinen en in de knusse straatjes te herleven. Bezoek hier zeker de beroemde S.Franciscokerk. Het bijbehorende klooster heeft een prachtige collectie religieuze kunst. Daarnaast heeft een miljoenenstad als Lima natuurlijk ook een modern gezicht. In het zakelijk district S.Isidro vindt u hippe cafés en bars en mooie parken en tuinen, zoals El Olivar en Miraflores. In het Larco Herrera-museum, dat een prachtige goud- en zilvercollectie heeft, ontdekt u het oude Peru.
Titicacameer, Peru
Titicacameer
Het westelijke gedeelte van het Titicacameer hoort bij Peru, terwijl het oostelijke deel Boliviaans is. Op het Maracaibomeer na is het Titicacameer het grootste meer van heel Zuid-Amerika. Daarnaast is het met een ligging van 3810 meter boven de zeespiegel het hoogstgelegen water van de wereld, dat commercieel bevaarbaar is. Het Titicacameer speelt een belangrijke rol binnen de Inca-cultuur, wier oorsprong hier te vinden zou zijn.
Machu Picchu, Peru
Machu Picchu
Toen de ruïnes van Machu Picchu in 1910 werden ontdekt, was het bestaan van deze verloren stad slechts bekend bij een aantal streekbewoners. Er zijn veel theorieën over de functie van de Incastad, maar weinig echte bewijzen. De bouwstijl verraadt dat de stad is gebouwd in de laatste fase van het Incarijk, rond de 15 e eeuw. Ook is het waarschijnlijk dat Machu Picchu een religieus centrum is geweest.
Nazca-lijnen, Peru
De Nazca-lijnen
Net zoals Machu Picchu zijn ook de Nacza-lijnen in Peru omhuld in mysterie. Ondanks uitgebreid onderzoek is de functie nog steeds een raadsel. Er zijn langs de droge westkust van Zuid-Amerika meerdere aardtekeningen gevonden, maar nergens in zo'n grote hoeveelheid als op de woestijnachtige hoogvlakte ten noorden van Nazca. De talloze figuren, zoals een kolibrie, een aap, een spin en een bloem en de vele geometrische lijnen, worden toegeschreven aan de Nazca-cultuur.
Arequipa, Peru
Arequipa
De aangename stad Arequipa ligt op 2.300 meter hoogte. De zon schijnt er bijna altijd en de temperatuur ligt overdag tussen de 20 en 25 graden Celsius. Arequipa is na Lima de grootste stad van Peru. Maar hier merkt u weinig van: in het koloniale centrum rond het centrale plein is de sfeer heerlijk ontspannen.
Santa Catalina klooster
Santa Catalinaklooster in Arequipa
Als u Santa Catalinaklooster het klooster binnen stapt, waant u zich in een andere wereld. Het is een stad in een stad, met een labyrint van nauwe kronkelige straatjes met hoge rode en blauwe muren. Het klooster is ooit gebouwd om de dochters van de meest vooraanstaande families veilig te huisvesten. De stad wordt nu nog gedeeltelijk bewoond door nonnen.