050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Tanzania

Bezienwaardigheden Tanzania

Kilimanjaro, Tanzania
Kilimanjaro
De Kilimanjaro is met 5898 meter de hoogste top van Afrika, en wordt ook wel ‘het dak van Afrika’ genoemd. Van grote afstand is de met sneeuw bedekte top te zien en de berg is door de eeuwen heen dan ook een belangrijk navigatiepunt geweest voor reizigers en rondtrekkende volken. Vele expedities vertrokken met het doel naar de top van de Kilimanjaro te klommen, maar pas in 1889 werd er succes geboekt. De Duitser Hans Meyer wist op 6 oktober van dat jaar samen met de alpinist Ludwig Purtscheller als eerste de top van de Kilimanjaro te bereiken. Daarmee was een trend gezet: tegenwoordig proberen elk jaar gemiddeld 15.000 klimmers de hoogste top van Afrika te bedwingen.
Cheeta's in Serengeti National Park, Tanzania
Serengeti nationaal park
De Serengeti, dat in het Masaï ‘eindeloze vlaktes’ betekent, is een van de beroemdste wildparken ter wereld. In dit prachtige gebied van savannes en boslandschappen leven ongeveer 1,6 miljoen hoefdieren, die dagelijks op zoek zijn naar een vers stukje grasland. De Serengeti staat bekend om de jaarlijkse trek van ‘wildebeesten’, de gnoes die in enorme kuddes door het park gaan. Elk jaar rond oktober migreren zij vanwege de droogte van de noordelijke heuvels naar de zuidelijke vlaktes. Daarbij moeten ze met gevaar voor eigen leven de Mara-rivier oversteken. De krokodillen die deze rivier bevolken, weten wel raad met de gnoes die van grote hoogte in het water springen. Naast de gnoes staat het park ook bekend om zijn leeuwen, cheeta’s, zebra's, giraffen en vele gazellesoorten.
Lake Manyara, Tanzania
Lake Manyara Nantional Park
Lake Manyara ligt aan de voet van de grote Rift Vallei en wordt omringt door groene hellingen. Wanneer u bij het open grasland met uitzicht op het zoutwatermeer bent aankomt, ziet u wat het park zijn naam geeft: Lake Manyara. Door de mineralen in het water heeft dit meer een bijzondere kleur. Maar liefst 300 verschillende vogelsoorten, waaronder grote groepen flamingo’s, ibissen en pelikanen, leven in en rond het meer. In het park vindt u bossen met gigantische vijgen- en mahoniebomen, maar ook uitgestrekte graslanden. Als u geluk heeft, ziet u de ‘boomklimmende’ leeuwen, die een dutje doen in de acaciabomen!
Tarangire, Tanzania
Tarangire Nantional Park
In het noorden van Tanzania ligt Tarangira National Park. Tarangire staat bekend om de roodgekleurde aarde en de vele baobabs. De baobabboom is de dikste boom ter wereld. De boom slaat water op in zijn stam om de droge tijd te kunnen overleven. Sommige baobabs hebben een omtrek van wel 34 meter! U heeft in dit park een grote kans om een kudde olifanten tegen het lijf te lopen. Deze kuddes drinken uit de gelijknamige rivier die door het park stroomt. In het park leven ook bijzondere diersoorten als de Afrikaanse eland en de girafgazelle. Op de grote termietenheuvels staan de kleine mangoesten al op de uitkijk!