050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Thailand

Bezienwaardigheden Thailand

Wat Phra Kaew, Thailand
Wat Phra Kaew in Bangkok
De heiligste plaats van Thailand bevindt zich in Bangkok, in het koninklijk paleis. In het paleis staat de Wat Phra Kaew, de tempel van de Smaragden Boeddha, die het belangrijkste boeddhabeeld van Thailand herbergt. Het ongeveer 75 centimeter hoge beeldje is geheel gemaakt van jade en doet in belangrijkheid niet onder voor Mekka of de Sint Pieter.
Ayutthaya, Thailand
Koninklijk Ayutthaya
Het koninkrijk Ayutthaya overheerste op het hoogtepunt van zijn macht het grootste deel van het huidige Thailand. De gelijknamige hoofdstad werd in 1356 gesticht door koning Ramathibodi I en van daaruit wisten hij en zijn opvolgers concurrerende rijken te veroveren. Onder hun bewind werden bestuurlijke, juridische en militaire hervormingen doorgevoerd, ontwikkelde de hoofdstad zich tot een van de belangrijkste handelscentra van Azië en beleefde de kunst een ware opleving. De ambachtslieden van Ayutthaya waren meesters in de goud- en houtbewerking en onder hun vaardige handen verrees een hoofdstad die in pracht en praal alle beschrijvingen overtrof. Iets van die pracht kunt u nog altijd bij een bezoek aan de ruïnes van Ayutthaya zien.
Birma-spoorlijn, Thailand
De Birmaspoorlijn
De Dodenspoorlijn, zo noemden de geallieerde krijgsgevangenen in de Tweede Wereldoorlog de Birmaspoorweg. Ruim 60.000 geallieerde krijgsgevangenen en 300.000 Aziatische dwangarbeiders werden gedwongen deze 414 kilometer lange spoorlijn aan te leggen tussen Nong Pladuk in Thailand en Thanbyauzayat in Myanmar (Birma). Bij de aanleg stierven duizenden westerse krijgsgevangenen en evenveel dwangarbeiders. Men zegt wel dat er voor elke biels een dode viel. De spoorlijn is in het Westen bekend geworden door de film ‘The Bridge on the River Kwai’, genoemd naar de houten spoorbrug vlak bij de stad Kanchanaburi.
Bangkok, Thailand
Bangkok
Het historische centrum van Bangkok is het eiland Rattanakosin. Hier staan onder andere het Koninklijke paleis en de Wat Pho. In de 19e eeuw werd de stad uitgebreid met het Dusit-district. De koning liet hier zijn nieuwe paleis bouwen: het houten Vimanmek-paleis. In Bangkok kunt een bezoek brengen aan China Town, een van de oudste en grootste Chinese wijken ter wereld. Hier wandelt u langs unieke oude gebouwen. Het is in China Town kleurrijk, exotisch en druk, met een doolhof van honderden smalle steegjes, kleine winkeltjes en vele marktkraampjes met allerlei kruiden en Chinese etenswaren.
Chiang Mai, Thailand
Chiang Mai
Net als in iedere stad zijn er ook in Chiang Mai vele mooie tempels te bekijken. De bekendste tempel van de stad is Wat Phratat Doi Suthep, maar ook Wat Chedi Luang is door zijn unieke vorm een bezoek waard. Wilt u even geen tempels meer bekijken? Dan kunt u een uitstapje maken naar de Chiang Gate-markt, een traditionele markt met groente, fruit, vis, koffie en vele andere producten. Of u bezoekt de Worarot-markt, die bekendstaat om haar kleurrijke bloemen.
Sukhothai, Thailand
Sukhothai
De huidige stad Sukhothai ligt op ongeveer 12 kilometer afstand van de historische plaats met dezelfde naam. Daarom wordt het ook wel ‘nieuw Sukhothai’ genoemd. De oude stad was het centrum van het oude koninkrijk Sukhothai, dat bestond van 1238 tot 1438. Van de oude stad zijn in het historische park de ruïnes te vinden, dat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat. Binnen de muren bevinden zich de overblijfselen van het Koninklijke paleis en 26 tempels. Om het ‘centrum’ zijn nog 70 andere historische locaties. Hier kunt u zich vergapen aan de ruïnes, tempels en vele Boeddhabeelden. Bezoek het historische park, dat een oppervlakte heeft van circa 70 km², met een fiets: een handig en comfortabele vervoersmiddel om dit park te verkennen
Son Tra, Thailand
Monkey mountain
Son tra, ook wel monkey mountain genoemd, is een adembenemend nationaal park. Een perfect uitstapje om aan de hitte en drukte van de stad te ontsnappen. Honderden resusaapjes houden zich schuil op de berg, maar dalen de berg af als u in de buurt komt. Ze hopen dat u iets te eten heeft meegebracht. Bovenop Son Tra vindt u de Linh Ung Pagode, waarin u gratis een kijkje kan nemen.