050 - 3 123 123
In deze PDF vindt u informatie over het coronavirus en uw SRC-reis

10 Must sees in Zuid-Italië

| 15-02-2019

Heeft Rome geen geheimen meer voor u, heeft u wijn geproefd in Toscane en de Griekse tempels op Sicilië al bewonderd? Wilt u iets nieuws ontdekken in Italië? Ga dan met SRC Reizen naar de hak en de teen van de Italiaanse laars en geniet van de rust en de authentieke schoonheid van dit bel paese! Beleef la dolce vita in optima forma.

Voor veel toeristen houdt de kennismaking met Italië op bij Rome. En dat is zonde. Want in het zuiden van de Italiaanse laars ligt een onontdekt en ongerept paradijs. Mooie natuurgebieden, ruige kusten, authentieke dorpjes, levendige steden, veel zon en een verrukkelijke keuken. Dat zijn de ingrediënten van een heerlijke vakantie in Zuid-Italië. Dus laat u verrassen en ontdek met SRC Reizen Campanië, Apulië en Calabrië!

Hieronder vindt u de 10 mooiste highlights die u echt moet bezoeken op uw rondreis door Zuid-Italië. Ga mee!

Levendig en chaotisch Campanië

1. Levendig Napels
Start uw kennismaking met Zuid-Italië in Napels. De Spaccanapoli is het levendige hart van deze hectische stad. Ga niet op zoek naar een straat die zo heet, want het is de bijnaam voor een reeks van straten. Struin langs kerken en winkels en ervaar het Napolitaanse leven. Toe aan koffie? Op het Piazza San Domenico zijn meerdere terrassen, waar de barrista je graag een geurige cappuccino serveert.

2. De machtige Vesuvius
Als u in Napels bent, kunt u niet om de machtige Vesuvius heen. Via een steile slingerende weg, waar u tussen de bomen nog lava-sporen ziet, beklimt u deze vulkaan. Het laatste stuk wandelt u in circa 40 minuten omhoog naar de kraterrand. Een adembenemend uitzicht over de Golf van Napels is uw beloning! Moe? Stop voor de lunch en trakteer uzelf op een glas ‘Lacrima Christi’, de bekende wijn van de wijngaarden van de Vesuvius.

3. Verstild verleden in Pompeï
De macht van de Vesuvius ‘bewondert’ u in Pompeï. Deze Romeinse stad werd in 79 na Christus bij een vulkaanuitbarsting bedolven onder een metersdikke laag as en puimsteen. Wanneer u dwaalt door de straten van deze eens zo rijke stad, krijgt u een goed beeld van het leven in het Romeinse Rijk. Er waren voetgangerspaden, zebra’s om over te steken, openbare badhuizen, prachtige villa’s, theaters, winkels, bars… Alles om van het goede leven te genieten!

4. De Amalfikust
De prachtige Amalfikust met zijn gekleurde huisjes die tegen de berg aan zijn gebouwd, is werkelijk een droombestemming. Vanuit de schilderachtige dorpjes met steile steegjes en ontelbare trappen geniet u van eindeloze vergezichten over de strakblauwe Tyrreense Zee. Stop zeker in het dorpje Amalfi voor een bezoek aan de duomo en zoek vervolgens een terrasje op voor een glas versgeperst vruchtensap.

Authentiek Apulië

5. Sprookjeshuizen in Alberobello
In het hart van Apulië vindt u talloze trulli: betoverende sprookjeshutten met kegelvormig daken die zijn opgetrokken uit leisteen. De hoofdstad van de trullistreek is Alberobello, waar u in het oude centrum dwaalt door kronkelige straatjes met meer dan duizend witte huisjes. De trulli zijn voortgekomen uit een inventieve vorm van belastingontduiking: door te bouwen met losse stenen zonder cement konden de ronde huisjes snel worden weggehaald als de belastinginner kwam…

6. Grotwoningen in Matera
Matera was jarenlang een geliefd decor voor filmmakers, van Hollywood tot Cinecittà. En dat is niet vreemd, want deze uit de rotsen gehouwen stad is zeer fotogeniek. De fascinerende grotwoningen (sassi), die lange tijd als schuilplaats voor gevluchte monniken dienden, werden pas in de vorige eeuw verlaten. In de doolhofachtige wirwar van straatjes met grotwoningen vindt u ook enkele interessante rotskerkjes, soms met middeleeuwse fresco’s.

7. Barokke pracht in Lecce
Lecce, in het uiterste puntje van de hak, doet zijn bijnaam ‘stad van de barok’ alle eer aan. Deze heerlijke stad vol goudgekleurde architectuur, mooie monumenten en witte straatjes is één groot barokfestijn. De gebouwen zijn voorzien van sierlijke ornamenten, gehouwen uit de lokale pietra dorata (vergulde steen). En tussen deze pracht vindt u stijlvolle bars, cafés en restaurantjes, net als fijne winkeltjes met slow food, delicatessen, handwerk en design.

Puur en ongerept Calabrië

8. Tropea aan de godenkust
Omgeven door het intense, heldere blauwe water van de Tyreense Zee is Tropea echt een juweeltje aan de godenkust, de Costa degli Dei. De stad torent meer dan vijftig meter boven de zee en het strand uit. De geplaveide straatjes nodigen uit om te slenteren met als beloning een onverwacht doorkijkje op de zee of een gezellig terrasje op een levendig plein. Blikvanger is de Chiesa di Santa Maria dell’Isola, boven op een klif en bijna helemaal omringd door de zee.

9. Duik in het verleden in Reggio Calabria
In de oudheid was het zuiden van Italië, net als Sicilië, door de Grieken gekoloniseerd. In het nationaal archelogisch museum van Reggio Calabria herleeft deze geschiedenis van Magna Graecia, Groot-Griekenland. Hier bewondert u de bronzen van Riace: twee levensgrote Griekse standbeelden die in 1972 voor de kust van Riace uit zee zijn opgedoken. De kracht en perfectie van deze grootse Griekse beelden uit de 5e eeuw voor Christus is onovertroffen.

10. Scilla, het Venetië van Calabrië
In het vissersdorpje Scilla is het heerlijk struinen door smalle straatjes waarbij u her en der op oude fonteinen en kleine kerkjes stuit. Zoek een terrasje op aan het strand, waar de kleurrijke vissersbootjes liggen en proef de lokale zwaardvis. De oude borgo (wijk) van het stadje wordt ook wel het Venetië van Calabrië genoemd: de kleine huisjes van Chianalea di Scilla zijn namelijk op het water gebouwd.

Wilt u ook de authentieke schoonheid van Zuid-Italië ontdekken? Maak dan een groepsreis of een fly drive van SRC Reizen en zie méér van uw vakantieland!

Meer reisverhalen

De pure schoonheid van Zuid-Italië zal u echt verrassen. Hier kunt u nog het echte Italië ervaren