050 - 3 123 123
Kosteloos omboeken
Geld retour, géén voucher
Veilig reizen met SRC-coronaprotocol

Beleef de 12e kunstbiënnale van bruisend Berlijn

Reisleider Job:
‘Bezoek dynamisch Berlijn, de creatieve hotspot van Europa. Na de val van de muur heeft deze stad een enorme aantrekkingskracht op jonge generaties kunstenaars, architecten, muzikanten en modeontwerpers. De Duitse hoofdstad is een van de meest kunstzinnige en bruisende steden van Europa. De grote hoeveelheid aan kunstenaars, galeries, eigentijdse kunstmusea en private collecties is enorm. Een bezoek aan deze stad en de vele collecties mag een kunstliefhebber niet missen. SRC Reizen en KaperGerlings Instituut nemen u graag mee naar deze heerlijke stad die zindert van de creativiteit, waar u zich vijf dagen in kunt onderdompelen.

Deze kunstreis staat in teken van de hedendaagse kunst en architectuur. Gedurende de zomer vindt de 12e kunstbiënnale van Berlijn plaats. Deze kunstmanifestatie is een goede graadmeter voor de stand van de hedendaagse kunst. Omdat de biënnale verspreid is door het stadscentrum, is deze goed te combineren met stadswandelingen, architectuur en de reguliere musea en trekpleisters. natuurlijk staan wij ook stil bij historische gebeurtenissen die de stad hebben getekend.

’s Avonds kunt u heerlijk genieten van de vele restaurants, bars, festivals en het straatleven in de Duits hoofdstad. Kortom, Berlijn staat tijdens de biënnale bol van de kunst en architectuur, waarvan u samen met ons in deze heerlijke omgeving kunt genieten. Gaat u met ons mee?'

Samenwerking SRC Reizen en KaperGerlings Instituut
SRC Reizen en KaperGerlings zijn sinds enkele jaren vaste partners. Jaarlijks organiseren wij samen een aantal kunstreizen, waarbij KaperGerlings de lezingen en het gidswerk verzorgt en SRC de reis organiseert. De gezamenlijk georganiseerde reizen worden altijd begeleid door reisleider Job Gerlings, met wie u de verdieping opzoekt en een organisatorische reisleider, Ralph Kaper.

Pluspunten
vervoer per trein
middenklassehotel in Berlijn
4x ontbijt
ov-kaart voor 5 dagen
audiosysteem
voorbereidende live online lezing
reisleider van KaperGerlings
reisbegeleider van KaperGerlings
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
locaties kunstbiënnale Berlijn
KW Institute for Contemporary Art
Hamburger Bahnhof
Martin-Gropius-Bau
Sammlung Hoffmann
Feuerle Collectie en König Galerie
Boros Collectie
Job en Ralph van KaperGerlings
SRC-reisleiders sinds 2017
U bezoekt de belangrijkste locatie van de Kunstbiënnale van Berlijn én bijzondere privécollecties hedendaagse kunst van de Duitse hoofdstad!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC-reisleider Job
Reisleider sinds 2017

De reis in het kort

Met de trein naar Berlijn en wandelen naar Museuminsel
Berlijnse kunstbiënnale en Sammlung Hoffmann
Martin-Gropius-Bau, Feuerle Collectie en König Galerie
Hamburger Bahnhof en Boros Collectie
Vrije tijd en treinreis naar Amersfoort

Reisbeschrijving

dag 1: Met de trein naar Berlijn

Met de trein reist u op eigen gelegenheid naar Berlijn. In de middag ontmoet u Job en Ralph bij het hotel. Nadat iedereen is ingecheckt maken we onze eerste stadswandeling door de Duitse hoofdstad. De wandeling brengt ons via de Friedrichstrasse naar Unter den Linden en de Brandenburger Tor. Langs het regeringscentrum van Duitsland met de Reichstag en de belangrijkste parlementsgebouwen in de bocht van de Spree keren we terug naar ons hotel. (ca. 600 km)

dag 2: Berlijnse kunstbiënnale en Sammlung Hoffmann

Vandaag bezoeken wij het eerste deel van de Berlijnse kunstbiënnale in het KW Institut für Zeitgenössische Kunst, de hoofdlocatie van deze biënnale. Deze locatie is op loopafstand van ons hotel gelegen. Curator Kader Attia richt zich met zijn werk op reparatie. Repareren is in de ogen van Attia zowel een vorm van weerstand als een manier voor de samenleving of een object om de geschiedenis en identiteit opnieuw te formuleren. In eerdere exposities stond het thema van sociale en culturele reparatie en de kolonisatie centraal. In de middag wandelen wij naar de Sammlung Hoffmann, waar wij deze privécollectie bezoeken. Het echtpaar Hoffmann verzamelde vanaf de jaren ’60 werken van dierbare kunstenaars. Na de val van de muur wilden zij een bijdrage leveren aan de nieuwe culturele dynamiek met een openbare kunstcollectie. Nadat dit project helaas strandde, besloten zij om hun eigen collectie te presenteren. Hiervoor kochten zij een oude naaimachinefabriek aan de Sophienstrasse. Sinds 1994 is hun private collectie op afspraak te bezoeken. In 2018 heeft Erika Hoffmann de collectie gedoneerd aan Staatlichen Kunstsammlungen Dresden. Vooralsnog kunnen wij deze collectie nog op de oorspronkelijke plek in Berlijn bezoeken. Na ons bezoek aan deze verzameling wandelen wij terug naar ons hotel.

dag 3: Martin-Gropius-Bau, Feuerle Collectie en König Galerie

De ochtend reizen wij met het openbaar vervoer naar Martin-Gropius-Bau. Dit instituut voor moderne en eigentijdse kunst onderhoudt een actief programma met kunstenaars 'in residence'. Deze kunstenaars krijgen een budget om specifiek voor het museum te werken aan een complete solo expositie. Wij bezoeken een van deze solo exposities (kunstenaar en tentoonstelling zijn nog onbekend). Vervolgens brengen wij een bezoek aan de private Feuerle Collectie. Deze collectie is in 2016 opengesteld door Désiré Feuerle en Sara Puig. De collectie is ondergebracht in een voormalige telecommunicatiebunker. Met hun collectie willen de eigenaren een dialoog openen tussen verschillende kunstvormen. Deze unieke combinatie van oude Chinese en Khmer kunst, aangevuld met werken van hedendaagse kunstenaars zorgt voor een hernieuwde kijk op de oude kunst. Onze dag sluiten wij af bij één van de grootste galeries van Berlijn, de König Galerie. Deze verzameling vertegenwoordigt vooral jonge en opkomende kunstenaars en presenteert hun werk in een voormalige brutalistische kerk uit de jaren '60. In tegenstelling tot de andere locaties gaan expositie en verkoop bij de König Galerie samen. Na onze bezoek aan de König Galerie reizen wij terug naar ons hotel.

dag 4: Hamburger Bahnhof en Boros Collectie

Met de metro maken wij een korte rit naar het Hamburger Bahnhof. Dit voormalige treinstation is nu een museum voor eigentijdse kunst vanaf 1960 tot en met nu. De collectie omvat werken van onder andere Pipilotti Rist, Bill Viola, Joseph Beuys, Roy Liechtenstein, Dan Graham, Cindy Sherman, Stan Douglas, Marcel Broodthaers, Aernout Mik en vele anderen. In de namiddag bezoeken wij de Boros Collectie, gelegen achter ons hotel. In 2003 kochten Karen en Christian Boros deze bunker uit de Tweede Wereldoorlog voor hun appartement (op het dak) en als expositieruimte voor hun collectie eigentijdse kunst. Deze beroemde privéverzameling telt een groot aantal kunstwerken van grote namen, waaruit de eigenaren telkens een selectie van werken presenteren. Ons bezoek aan de Boros Collectie vindt plaats in de vorm van een privérondleiding van 1,5 uur met een Engelstalige gids.

dag 5: Vrije tijd en terug naar huis

Vandaag reist u terug naar Nederland. Voordat wij afscheid nemen van elkaar, heeft u nog een vrije ochtend in de Duitse hoofdstad. U heeft ruim de tijd om één van de musea op het nabijgelegen Museuminseln of het Joods Historisch Museum te bezoeken. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een ontspannen fietstocht door de stad. In de middag nemen we afscheid van deze bijzondere stad en reist u met de trein terug naar Nederland. (ca. 600 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Treinschema

De treintijden voor deze reis zijn:
Amersfoort Centraal – Berlin Hbf 09.44 uur – 15.22 uur
Berlin Hbf – Amersfoort Centraal 14.34 uur – 21.00 uur

U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar Amersfoort reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in een hotel nabij het station. Hieronder vindt u meer informatie over dit hotel.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Leonardo Berlin Mitte hotel in Berlijn, Duitsland
Hotel Leonardo Berlin Mitte - Berlijn
In het centrum van Berlijn, waar de wereldbefaamde Friedrichstraße de Spree ontmoet, ligt het designhotel Leonardo Berlin Mitte. Op loopafstand liggen verschillende culturele bezienswaardigheden zoals Postdamer Platz en Unter den Linden. Het hotel beschikt over een bar, een restaurant en gratis wifi. Elke kamer beschikt over een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Leonardo Berlin Mitte

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van zowel het stadscentrum als het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, wifi in de openbare ruimtes, een kluis, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zondag en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 30 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het reserveringsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
Reis veilig met het SRC-coronaprotocol