050 - 3 123 123
Kosteloos omboeken
Geld retour, géén voucher
Veilig reizen met SRC-coronaprotocol

'How will we live together?'

Reisleider Job:
In 2021 wordt de 17e architectuurbiënnale in Venetië georganiseerd. De Venetiaanse biënnale is één van de graadmeters van de hedendaagse architectuur. Met grootschalige installaties maken architecten hun visie beleefbaar. U stapt telkens weer een nieuwe wereld binnen, die u laat zien hoe de toekomstige gebouwen en stedenbouw eruit komen te zien. De centrale expositie wordt aangevuld met bijdragen vanuit ruim 50 landen die u in eigen paviljoens betrekken in de toekomst van de architectuur. Traditiegetrouw nemen SRC Reizen en KaperGerlings Instituut u weer mee naar deze grootste en oudste biënnale ter wereld!

De architectuurbiënnale heeft dit jaar de titel How will we live together? en wordt gecureerd door Hashim Sarkis. Sarkis is verantwoordelijk voor de grote centrale expositie van de biënnale. Daarnaast wordt aan de landen die een inzending sturen naar Venetië, verzocht om aan te haken op het thema. Het Nederlandse paviljoen, ingericht in de Giardini, krijgt de titel 'multispecies urbanism'. Daarnaast zet Nederland een parallel programma op, dat zich richt op ontwikkeling en verspreiding van innovatieve en kritische ideeën.

Kortom, Venetië staat tijdens de biënnale bol van de hedendaagse architectuur, waarvan u samen met mij in deze heerlijke Italiaanse omgeving kunt genieten. Mijn collega Ralph, uw organisatorische reisleider, zorgt voor een prettig verblijf in Venetië. Gaat u met ons mee?'

Samenwerking SRC Reizen en KaperGerlings Instituut
SRC Reizen en KaperGerlings zijn sinds enkele jaren vaste partners. Jaarlijks organiseren wij samen een aantal kunstreizen, waarbij KaperGerlings de lezingen en het gidswerk verzorgt en SRC de reis organiseert. De gezamenlijk georganiseerde reizen worden altijd begeleid door reisleider Job Gerlings, met wie u de verdieping opzoekt en een organisatorische reisleider, Ralph Kaper.

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
boottransfer luchthaven – hotel en vice versa
middenklassehotel Lido di Venezia
4x ontbijt
3-daagse entreekaart architectuurbiënnale Venetië
ov-kaart voor 3 dagen
audiosysteem
reisleider van KaperGerlings
reisbegeleider van KaperGerlings
inclusief 100% CO₂-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
expositieterrein Giardini di Castello
expositieterrein Arsenale
hedendaagse architectuur in Venetië
biënnale exposities in Venetië
Rialtobrug
San Marcoplein
Brug der Zuchten
Dogepaleis
San Giorgio Maggiore
Job en Ralph van KaperGerlings
SRC-reisleiders sinds 2017
U bezoekt beide locaties van de architectuurbiënnale van Venetië, zodat u alle ins en outs van deze 17e editie ervaart!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
SRC-reisleider Job
Reisleider sinds 2017

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Venetië
Stadswandeling door Venetië
Uitgebreide rondleiding door tuinencomplex Giardini di Castello
Uitgebreide rondleiding over het tentoonstellingsterrein Arsenale
Terugvlucht Venetië – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Venetië

We vliegen naar Venetië. Na een korte boottocht arriveren we bij ons hotel in Lido di Venezia. Hier kunt u wennen aan de zomerse temperaturen en genieten van het strand dat op loopafstand van het hotel ligt. (ca. 15 km)

dag 2: Wandeling door Venetië

De ochtend starten we met een stadswandeling door Venetië langs de moderne en hedendaagse architectuur in de binnenstad. We bekijken ontwerpen van onder andere Carlo Scarpa, Aldo Rossi en Tadao Ando. Ook nemen wij de biënnale exposities in de stad mee die we onderweg tegenkomen. De middag is vrij. Brengt u alvast een bezoek aan het terrein van de biënnale of wandelt u met de reisleider door het historische centrum van Venetië, langs het Dogepaleis, de San Marcokerk en de Rialtobrug? 's Avonds heeft u de mogelijkheid om samen met de reisleider het Dogepaleis te bezoeken.

dag 3: Giardini di Castello

Deze dag staat in het teken van de architectuurbiënnale van Venetië. We starten met een bezoek aan het tuinencomplex Giardini di Castello. Sinds de allereerste biënnale in 1895 is dit voormalige stadspark in het oosten van Venetië de plek voor de internationale tentoonstelling. Hier ligt het Palazzo dell’ Esposizione, dat werd gebouwd in 1895, maar sindsdien meermalen onder handen genomen, aangepast en verbouwd is. In dit centrale paviljoen vinden we de expositie van hoofdcurator Hashim Sarkis onder de titel How will we live together? Daarnaast presenteren 30 landen hier hun bijdrage aan deze architectuurbiënnale. Allen in eigen paviljoens, ontworpen door architecten zoals Gerrit Rietveld (Nederland), Sverre Fehn (Scandinavische landen), Alvar Aalto (Finland) Carlo Scarpa (Venezuela) en Denton Corker Marshall Architects (Australië). In de middag heeft u ruimte om zelf de exposities op de Giardini te bezoeken. U kunt ook samen met de reisleider naar de San Giorgio Maggiore, een 16e-eeuws ontwerp van architect Andrea Palladio.

dag 4: Arsenale

Op deze dag bezoeken wij het tweede deel van de architectuurbiënnale, nu de Arsenale. De enorme hallen op deze 16e-eeuwse marinehaven naar ontwerp van architect Jacopo Sansovino, zijn ingericht door Hashim Sarkis voor het tweede deel van zijn centrale expostie How will we live together? Een oppervlakte van ruim 300 meter in lengte is geheel beschikbaar voor grootschalige installaties waarin u de kracht van de architectonische ontwerpen ervaart. Vervolgens bezoeken we de op dit terrein aanwezige landenpaviljoens. De middag heeft u vrij om de verdere architectuurontwerpen op de Arsenale te bekijken.

dag 5: Venetië – Amsterdam

In de ochtend heeft u vrij om bijvoorbeeld een museum te bezoeken, op zoek te gaan naar souvenirs of om de ochtend op het strand door te brengen. In de middag worden we met de boot naar de luchthaven gebracht, voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 15 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Venetië 09:10 - 10:50 uur
Venetië - Amsterdam16:55 - 18:55 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Rigel in Venezia, Italië
Hotel Rigel - Lido di Venezia
Het driesterrenhotel Rigel is geliefd vanwege zijn geweldige ligging. Het hotel ligt op het eiland Lido di Venezia in een gezellige buurt met veel terrasjes en op 5 minuten loopafstand van de vaporetto (waterbus). Het hotel heeft een elegante comfortabele inrichting en beschikt over vele faciliteiten en services waaronder gratis wifi, een 24-uurs receptie, een lift, een tuin en een uitgebreid ontbijtbuffet. De hotelkamer is voorzien van airconditioning, verwarming, een tv, een klein balkon en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Rigel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.