050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

'The Laboratory of the Future'

Reisleiders Job en Ralph:
Dit jaar wordt de 18e architectuurbiënnale in Venetië georganiseerd. Deze tweejaarlijkse biënnale is één van de graadmeters van de hedendaagse architectuur. Een grootse tentoonstelling waarin de trends en toekomstperspectieven in de architectuur worden gepresenteerd aan de hand van grootschalige installaties, bijzondere paviljoens en unieke technische hoogstandjes. De centrale expositie wordt aangevuld met bijdragen vanuit ruim 50 landen die u in eigen paviljoens betrekken in de toekomst van de architectuur. Traditiegetrouw nemen SRC Reizen en KaperGerlings Instituut u weer mee naar deze grootste en oudste biënnale ter wereld!

Deze editie wordt gecureerd door de Ghanees-Schotse architecte Lesley Lokko. Zij focust zich met de titel The Laboratory of the Future op architectuur die gaat voor gelijkheid voor mens en natuur. Zij stelt dat raciale ongelijkheid en klimaatverandering twee zijden zijn van eenzelfde medaille. Het laboratorium of de werkplaats vormen de plek waar oplossingen voor deze vraagstukken kunnen worden getest en uitgewerkt. Met een grote expositie op twee locaties, de Giardini en de Arsenale, geeft Lokko kleur aan haar visie op de toekomst, waarin vooral Afrika als uitgangspunt wordt genomen.

Naast haar expositie sturen zo’n 60 landen en 20 NGO’s actuele projecten naar Venetië die worden gepresenteerd in eigen paviljoens in de Giardini en Arsenale of in een van de vele Venetiaanse stadspaleizen. Tijdens deze reis bezoekt u deze grote tentoonstelling. Elke dag staat in het teken van een van de locaties: het historische stadscentrum, het stadspark de Giardini en de Arsenale, de voormalige marinehaven van Venetië. Het programma is zo ingericht dat u de namiddag zelf kunt invullen. Bestudeert u de werken verder op eigen gelegenheid of struint u door de kleine steegjes van Venetië? Want de oude schoonheid van de koningin van de Adriatische Zee vormt het prachtige decor van deze hedendaagse architectuurreis. Gaat u mee?'

Dit is een reis in samenwerking met:
SRC Reizen en KaperGerlings zijn sinds enkele jaren vaste partners. Jaarlijks organiseren wij samen een aantal kunstreizen, waarbij KaperGerlings de lezingen en het gidswerk verzorgt en SRC de reis organiseert. De gezamenlijk georganiseerde reizen worden altijd begeleid door reisleider Job Gerlings, met wie u de verdieping opzoekt en een organisatorische reisleider, Ralph Kaper.

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
boottransfer luchthaven – hotel en vice versa
middenklassehotel Lido di Venezia
4x ontbijt
2 dagen entree architectuurbiënnale Venetië
ov-kaart voor 72 uur
voorbereidende live online lezing
audiosysteem
reisleider van KaperGerlings
reisbegeleider van KaperGerlings
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
expositieterrein Giardini di Castello
expositieterrein Arsenale
biënnale exposities in Venetië
hedendaagse architectuur in Venetië
Job en Ralph van KaperGerlings
SRC-reisleiders sinds 2017
U bezoekt beide locaties van de architectuurbiënnale van Venetië, zodat u alle ins en outs van deze 18e editie ervaart!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
SRC-reisleider Job
Reisleider sinds 2017
Reisleider Ralph
Reisleider sinds 2017

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Venetië
Stadswandeling door de Venetiaanse binnenstad
Uitgebreide rondleiding door tuinencomplex Giardini di Castello
Uitgebreide rondleiding over het tentoonstellingsterrein Arsenale
Terugvlucht Venetië – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Venetië

We vliegen naar Venetië. Na een korte boottocht arriveren we bij ons hotel in Lido di Venezia. We maken een kleine wandeling in de omgeving van het hotel. Op deze avond kunt u met het reisgezelschap dineren (op eigen kosten) of zelf de stad ontdekken. (ca. 15 km)

dag 2: De Venetiaanse binnenstad

In het historische centrum van Venetië hebben meerdere landen en NGO’s een stadspaleis, een kerk of een andere locatie gehuurd om hun bijdrage aan deze architectuurbiënnale te presenteren. Het grote geluk is dat we zo niet alleen bijzondere, toekomstige architectonische ontwerpen en ideeën zien, ook de paleizen zelf zijn unieke locaties om te bezoeken. In de ochtend bezoeken wij meerdere locaties. Wij ronden onze stadswandeling af bij het European Cultural Center dat elke editie groots uitpakt met architectonische installaties en presentaties van over de gehele wereld. Hierna heeft u nog wat vrije tijd om op eigen gelegenheid Venetië te verkennen.

dag 3: Giardini di Castello

Aan de oostkant van Venetië ligt het oude stadspark Giardini di Popolo, in de volksmond de Giardini. Dit 19e-eeuwse park is de oudste locatie van de Venetiaanse biënnale. Deze ochtend bezoeken wij de Giardini. Hier vinden wij het centrale tentoonstellingspaviljoen waar Lesley Lokko het eerste deel van haar expositie presenteert. Job neemt ons mee door deze expositie en geeft toelichting op de werken en ontwerpen die worden geëxposeerd. Na het centrale paviljoen bezoeken wij ook de landenpaviljoens op dit terrein. Dertig landen presenteren hier hun eigen inzendingen. Hier vinden wij onder andere Nederland, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, de Verenigde Staten, Brazilië, Polen, Oostenrijk en velen meer. Het is aan ieder om of met Job en Ralph mee te gaan langs de landenpaviljoens of om deze op eigen gelegenheid te bezichtigen. Het expositieterrein is tot 19.00 uur geopend, dus u heeft alle tijd. U kunt natuurlijk ook uw verkenning van Venetië op eigen gelegenheid voortzetten.

dag 4: Arsenale

De Arsenale is de oude marinehaven van Venetië dat in de 16e eeuw is ontworpen door de maniëristische architect Jacopo Sansovino. In de Corderie, de oude touwslagerij, wordt sinds 1980 ook de biënnale gehouden. In deze Corderie vinden wij het tweede deel van de expositie 'The Laboratory of the Future' van Lesley Lokko. Ook in deze expositie neemt Job ons mee langs de vele werken en ontwerpen. Na deze centrale expositie bevinden zich ook hier bijna 30 landen die een eigen inzending presenteren. Hier vindt u onder meer de Filipijnen, Zuid-Afrika, Turkije, China, Italië, Ierland en vele anderen. Job neemt ons graag mee langs de vele tentoonstellingen. Hierna kunt u op eigen gelegenheid, net als bij de Giardini tot 19.00 uur, de werken bekijken en bestuderen. Maar ook de steegjes van Venetië lonken om nog even te dwalen.

dag 5: Venetië – Amsterdam

In de ochtend heeft u vrij om bijvoorbeeld een museum te bezoeken, op zoek te gaan naar souvenirs of om de ochtend op het strand door te brengen. In de middag worden we met de boot naar de luchthaven gebracht, voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 15 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Venetië 09:10 - 10:50 uur
Venetië - Amsterdam16:55 - 18:55 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Rigel in Venezia, Italië
Hotel Rigel - Lido di Venezia
Het driesterrenhotel Rigel is geliefd vanwege zijn geweldige ligging. Het hotel ligt op het eiland Lido di Venezia in een gezellige buurt met veel terrasjes en op 5 minuten loopafstand van de vaporetto (waterbus). Het hotel heeft een elegante comfortabele inrichting en beschikt over vele faciliteiten en services waaronder gratis wifi, een 24-uurs receptie, een lift, een tuin en een uitgebreid ontbijtbuffet. De hotelkamer is voorzien van airconditioning, verwarming, een tv, een klein balkon en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Rigel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 24 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien