050 - 3 123 123

Avontuurlijk Argentinië en Chili

Door reizigers meneer en mevrouw Quirijnen | 09-01-2018

SRC-reizigers meneer en mevrouw Quirijnen reisden in januari met reisleidster Qurina Dijkstra af naar het indrukwekkende Zuid-Amerika om een bezoek te brengen aan Argentinië en Chili.

'In Buenos Aires troffen wij een interessante mix van gezellige oude gerenoveerde havenwijken, grote stadsparken, moderne winkelstraten en buurten waar de grandeur van weleer nog voelbaar is. Een binnenlandse vlucht bracht ons naar het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika. Daar waar de Andes in de oceaan glijdt ligt Vuurland. Daar wandelden wij met een gids door de oerbossen en voeren per catamaran over het Beaglekanaal langs eilandjes met aalscholvers, albatrossen en zeehonden; de vuurtoren voorbij, richting de elegante Magellaan pinguïns.

Naast de eindeloze steppen met guanaco’s, gaucho’s en voor ons onbekende planten- en vogelsoorten heeft Patagonië - dat geen officiële grenzen kent- talloze beroemde nationale parken, zoals Torres del Paine in Chili met grillige rotsformaties, ruige watervallen en diepblauwe meren. En nationaal park Los Glaciares in Argentinië, waar we te voet en per boot in alle rust heel dicht bij de grote gletsjers en ijsschotsen konden komen. De vriendelijke koks en obers lieten ons genieten van gegrilde biefstuk en lamsvlees en van voortreffelijke lokale wijnen. In de natuurparken maakten wij samen of met de groep wandeltochten van verschillende afstanden en moeilijkheidsgraden. Een negenbandgordeldier, condors en een vuurrode specht op zoek naar voedsel kwamen wij daarbij zomaar tegen! De verlenging naar de Iguazú-watervallen op de grens van Noord-Argentinië en Brazilië was in één woord: spectaculair!'

Wilt u een indruk krijgen van de reis naar Argentinië en Chili? Bekijk dan de prachtige fotoalbums van Patagonië en Buenos Aires en de verlenging naar Iguazú!

Meer reisverhalen

De verlenging naar de Iguazú watervallen op de grens van Noord-Argentinië en Brazilië was in één woord: spectaculair!