050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Bourgogne

Bourgogne

Door reiziger Martin Langenburg | 18-05-2019

SRC-reiziger Martin Langenburg reisde met reisleider Noël naar Frankrijk voor de culturele rondreis Bourgogne. Hij dompelde zich in steden als Dijon, Autun en Beaune onder in de glorietijd van het hertogdom Bourgondië.

Een prachtige reis naar de Bourgogne

"Het is dinsdag wat bewolkt weer, maar ik ben 's morgens op tijd op het station in Assen. Ondanks vertraging stap ik op tijd in Amersfoort de bus in en vertrekken we richting Dijon in Frankrijk. Op woensdag 8 mei, Nationale Bevrijdingsdag in Frankrijk, gaan we met de bus naar een basiliek en later nog naar de Morvan, een groot natuurgebied in de buurt. Later rijden we naar Vézelay om ook daar een prachtige basiliek te bezoeken. De volgende dag gaan we onder andere naar de Abdij de Fontenay, een enorm kloostercomplex en op vrijdag gaan we wandelen in Dijon met een gids. Tijdens de vrije middag kijk ik rond in het centrum, bezoek ik een museum en koop ik uiteraard een traditionele pot mosterd. Op zaterdag staan we gelukkig, na veel dagen met donkere luchten en regen, op met een blauwe lucht! We bezoeken onder meer het wijnkasteel Château du Clos de Vougeot en Hôtel Dieu, mét een Nederlands gesproken audio-apparaatje. Erg leuk! Op zondag zit de reis er helaas alweer op en is het tijd voor de rit terug naar Nederland. Ik kijk terug op een prachtige reis naar de Bourgogne in Frankrijk!"

Martin heeft van deze reis een uitgebreid reisverslag geschreven, waarin hij van iedere dag de activiteiten toelicht. Wilt u weten hoe hij zijn reis heeft ervaren? Lees het volledige reisverslag van Martin.

Meer reisverhalen

Het was een prachtige reis naar de Bourgogne in Frankrijk