050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Colombia

Colombia

Door reizigers Marianne en Cor | 02-04-2015

SRC-reizigers Marianne en Cor reisden in april 2015 met een privéreis naar Colombia. Verschillende privéchauffeurs en -gidsen lieten hen met liefde hun prachtige land zien. De reis is voor hen een geweldige ervaring geweest. Ze zijn zeer enthousiast teruggekomen en hebben aan SRC Reizen een mooie dankbrief geschreven. Lees hun ervaring over de privéreis naar Colombia!

Het was echt geweldig!

Beste SRC Reizen,
Afgelopen woensdag zijn we teruggekomen van onze prachtige individuele reis door Colombia. Het was echt geweldig!

De hotels waren zonder uitzondering prima: van alle gemakken voorzien, met goed en attent personeel en overal een heerlijk ontbijt. In de steden waren ze perfect gelegen, in de buitengebieden op bijzonder mooie locaties. De gidsen waren ook heel goed. Fabio in Bogotá heeft het bezoek aan de zoutkathedraal in Zipaquirá tot een spirituele ervaring verheven. Hij gaf een geweldige uitleg, waarvoor ik hem zeer dankbaar ben. Hij beschikt over zo veel kennis en is sympathiek.

Van Neiva tot aan de koffieregio was Marino onze gids: een aardige, toegewijde man met zeer veel kennis. Hij rustte niet tot we alles hadden gezien. Omdat onze vlucht van Bogotá naar Neiva vertraagd was, kwamen wij pas tegen de avond in Neiva aan. Marino stond erop dat wij toch een bezoek brachten aan de Tatacoawoestijn. Hij vroeg de chauffeur de bijzondere rotsformaties te beschijnen met de koplampen van de auto, zodat we er in ieder geval een beeld van hadden. Van de archeologie in en rond San Agustín was hij gewoon een lopende encyclopedie.

In de koffieregio waren respectievelijk John en Claudia onze gidsen. Prima werk, ook van hen. Wij hadden de excursie ‘canopy tour’ geboekt en hadden van tevoren een beeld wat dat inhoudt: een hoog door de boomkruinen aangelegd plankier om overheen te wandelen. Het bleek echter zo’n zip-line te zijn. In een tuigje en met een helm op zoef je dan met 60 kilometer per uur over de koffieplanten. Dat wilden wij echt niet! Gelukkig konden we ook een ecologische wandeling maken. Er werd snel een begeleider opgetrommeld en Claudia ging ook mee. Geweldig, zo’n flexibiliteit.

Ik zou deze reis door Colombia zonder meer aanraden aan iedereen die van natuur, mooie landschappen, cultuur en boeiende historie houdt en die verwend wil worden met uitstekende hotels en heerlijk eten!

Hartelijke groet, Marianne en Cor

Meer reisverhalen

Ik zou deze reis door Colombia aanraden aan iedereen die van natuur, mooie landschappen, cultuur en boeiende historie houdt en die verwend wil worden met uitstekende hotels en heerlijk eten!