U bent hier: Home | Kleurrijk Marokko

Kleurrijk Marokko

Door reiziger Hans Buitink | 24-04-2017

SRC-reiziger Hans Buitink maakte afgelopen april de 12-daagse reis Kleurrijk Marokko: ‘“Afrika, Casablanca, Atlantische Oceaan, woestijn.” Dat zijn de eerste woorden die in mij opkomen als ik aan Marokko denk. Ik ga naar de website van SRC Reizen en open de reis ''Kleurrijk Marokko''. De titel ‘kleurrijk” klinkt mij als fotograaf direct als muziek in de oren. Ik lees kwalificaties als “contrasten, land van het grote licht, weelderig gedecoreerd, uitgestrekte natuur”. Prachtig, deze reis gaat veel mooie beelden opleveren.’

Kleurrijk en contrastrijk

Hans Buitink: ‘De eerste dag in Casablanca begint meteen al goed met een bezoek aan de fotogenieke Hassan II-moskee. Op sloffen schuiven we door het immense gebouw. Snel werken is geboden, want de beschikbare tijd is beperkt en er zijn fotomogelijkheden te over. Aan het eind van de middag wandelen we in Rabat door de kasbah van Oudaïa. Het warme gele licht contrasteert prachtig met de intens blauwe kleur van de gebouwen. We zien fotogenieke doorkijkjes en kleurrijke details.

Deze reis gaan we een paar kasbahs, plaatselijke markten en soeks bezoeken. Voor fotografen zijn dat lastige locaties omdat het er erg druk en vaak heel smal is. Meestal kies ik in die omstandigheden voor een flinke groothoeklens. Ik kan daarmee ook gemakkelijk foto’s vanaf de heup maken waardoor ik minder opval. Ook het reisgezelschap dient soms als camouflage zodat ik rustig wat sfeerbeelden kan schieten.

Dan de natuur in. Woestijnlandschappen, vergezichten, bergketens, canyons met als hoogtepunt de zonsopkomst vlak bij de Algerijnse grens. Een goede plek om een mooie serie te maken van de overgang van nacht naar dag. Gelukkig is er wat sluierbewolking. De wolken zorgen voor tekening en reliëf in de strak blauwe lucht en filteren de zon enigszins als die net boven de horizon verschijnt.

We sluiten de reis af aan de Atlantische kust. Gelegenheid voor foto’s van pittoreske haventjes, het strand en natuurlijk een plaatje vanaf het balkon van het hotel.

Thuis zie ik dat het klopt. Het was kleurrijk en contrastrijk, het licht was prachtig, we zagen weelderige decoraties en wat was de natuur mooi!’

Nieuwsgierig naar deze fantastische reis? Bekijk het fotoalbum van Hans Buitink op zijn website.

Meer reisverhalen

Marokko was kleurrijk en contrastrijk, het licht was prachtig, we zagen weelderige decoraties en wat was de natuur mooi!