050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Oezbekistan en Kirgizië

Door reiziger Zietse Wolters | 02-09-2018

SRC-reiziger Zietse Wolters reisde in september onder leiding van Claudia naar Oezbekistan en Kirgizië: ‘Ken je dat, zo’n “verlanglijstje” van landen die je nog graag wilt bezoeken? Al heel lang stond bij mij Oezbekistan op dat lijstje. SRC bood nog een bonus: Kirgizië! Twee zeer bijzondere landen in Centraal Azië, gelegen op de oude Zijderoute.

Verrassende landen

Verrassende landen, soms moderner dan je misschien zou denken, soms ook “zo anders”. Oezbekistan is een land met fantastische culturele schatten. Zoals in Khiva, Bukhara en Samarkand. Daarbij vind ik het woestijnlandschap fascinerend; tijdens enkele reisdagen kom je wat dat betreft ook aan je trekken.

Opvallend in de steden van Oezbekistan zijn de grote aantallen auto’s van dezelfde kleuren en hetzelfde merk, vooral wit en soms grijs, allemaal Chevrolet. Wat blijkt? In Oezbekistan staat een fabriek van General Motors waar ze worden gemaakt…

Na alle cultuur van Oezbekistan komt Kirgizië in beeld. Het leven in dit land is een stuk “eenvoudiger”. Maar wat een natuur! Zoals het meer van Yssuk-Kul met aan beide zijden de hoog reikende bergen. Je raakt niet uitgekeken. En dan bijvoorbeeld de demonstratie door een Adelaarman met zijn “Golden Eagle”! In de vrije natuur; heel wat anders dan een roofvogelshow zoals wij die kennen.

In beide landen zijn de mensen bijzonder vriendelijk tegenover toeristen. En niet onbelangrijk: het eten is er heel erg lekker… We hebben een fantastische reis door twee zeer indrukwekkende landen gemaakt!’

Fotoverslag van Oezbekistan en Kirgizië
Wilt u een prachtig fotoverslag van deze reis zien? Bekijk fotoalbum van Zietse Wolters. Met zijn foto’s krijgt u een schitterend beeld van de schoonheid van Oezbekistan en Kirgizië!

Meer reisverhalen

We hebben een fantastische reis door twee zeer indrukwekkende landen gemaakt!