050 - 3 123 123
Informatie over 't coronavirus en uw SRC-reis
Reis veilig en verantwoord met 't coronaprotocol

Weer op reis! Groepsreizen in coronatijd

Door reisexpert Tessa | 13-08-2020

We hebben er lang op moeten wachten, maar vorige week vertrok dan eindelijk weer de eerste groepsreis van SRC! Een bijzondere gebeurtenis waar ik bij mocht zijn. En wat was het fijn om weer op reis te zijn! In Metz, Nancy en Straatsburg hebben we dan ook volop genoten van de prachtige kunst die deze steden te bieden hebben.

VIP-gast in je vakantieland

Misschien is het nu wel de beste tijd om een vakantiebestemming te bezoeken. Op reis gaan in coronatijd heeft namelijk een heel groot voordeel: de rust. In zowel Metz als Nancy en Straatsburg behoorden we tot de weinige buitenlandse toeristen en tijdens de hele reis heb ik niet meer dan 10 andere touringcars kunnen tellen. Wat is dat een fijne ervaring, alsof je VIP-gast in je vakantieland bent. Ook de musea hadden we bijna voor onszelf, heerlijk!

Uiteraard heb ik tijdens de reis veel foto's gemaakt van de mooie steden, de sierlijke art nouveau en de hedendaagse kunst die ik er heb mogen bewonderen. Bekijk mijn fotoverslag!

Hoe ziet dat eruit, reizen in coronatijd?

Nu hoor ik u denken: "Maar hoe zit dat dan met de coronamaatregelen tijdens een groepsreis?" Natuurlijk moesten we ons tijdens de gehele reis aan een aantal belangrijke regels houden. Zo hanteerden we een vaste in- en uitstapprocedure voor de touringcar, had iedereen daar een vaste plek en droegen we tijdens de ritten een mondkapje. Het mondkapje was in Frankrijk natuurlijk ook verplicht in alle musea, winkels en dergelijke. Dit went echter ontzettend snel, want voor ik het wist liep ik ook buiten rond met een mondkapje omdat ik simpelweg vergeten was dat ik het droeg. En nu, terug in Nederland voelt het zelfs een beetje onwennig zonder mijn inmiddels vertrouwde kapje.

Bekijk mijn videoverslag

Om een compleet beeld te geven van een groepsreis met SRC in tijden van corona, heb ik mijn reis naar Frankrijk vastgelegd op video. Op deze manier geef ik u graag een kijkje in de reis, in de getroffen maatregelen, maar ook zeker in de prachtige kunst, de gezellige steden en de ongekende rust!

Meer reisverhalen

Tessa
In zowel Metz als in Nancy en Straatsburg behoorden we tot de weinige buitenlandse toeristen en ook de musea hadden we bijna voor onszelf!