050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Witte nachten in St.Petersburg

Door reisleider Johan | 27-06-2017

De relatie tussen Nederland en de tsarenstad bestaat al vanaf de tijd van Peter de Grote. Deze tsaar, die Sint Petersburg heeft gesticht, sprak vloeiend Nederlands. Hij kwam naar Nederland om te leren over scheepsbouwkunde. Het zal u niet verbazen dat woorden als matroos en wimpel vanuit de Nederlandse taal overgenomen zijn in het Russisch! In Sint Petersburg heet een gebied nabij de haven zelfs Novaja Gollandija (Nieuw Nederland).

Festival van de Witte Nachten

Rond 21 juni viert Sint Petersburg het festival van de Witte Nachten. Tijdens deze periode wordt het ’s nachts vrijwel niet donker en trekken de Russen er massaal op uit om te genieten van het sprookjesachtige licht over hun stad. Langs de rivier de Neva flaneren de mensen de hele nacht door. Na de donkere en koude winter is nu de tijd aangebroken om heerlijk buiten te zijn en van de mooie uitzichten te genieten! Er zijn veel voorstellingen in de theaters en zelfs de Hermitage is langer open. Het opengaan van de bruggen die de verschillende delen van de stad met elkaar verbinden, is een waar schouwspel. Vuurwerk, muziek en een lichtshow, het is zomer!

Prachtig St.Petersburg

Toen ik in de zomer in Sint Petersburg was, raakte ik helemaal verliefd op deze stad. In een van de parken in het centrum zag ik op een avond Russische mannen op leeftijd schaken. Ze voerden discussies over de Russische samenleving van vroeger en nu, maar ook over de schaakpartijen zelf. Ik kijk om me heen. Wat voel ik mij heerlijk gelukkig! Elf uur ’s avonds, het zonlicht is nog te zien. Ik kijk naar het standbeeld van Catharina de Grote midden in het park. Op de achtergrond zie ik het Aleksandrinskij-theater, waar zojuist een balletvoorstelling is geweest. Verder is de hoofdstraat van Sint Petersburg met verschillende paleizen en kerken zichtbaar en is het gezellig druk in het park. Iedereen geniet van deze warme zomer en deze witte nachten! Fantastisch! Ik blijf hier nog wel even zitten!

Meer reisverhalen

Reisleider Johan
Na de donkere en koude winter is nu de tijd aangebroken om heerlijk buiten te zijn en van de mooie uitzichten te genieten!