050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Bulgarije

Bezienwaardigheden Bulgarije

Sofia, Bulgarije
Sofia
De hoofdstad van Bulgarije is een smeltkroes van verschillende culturen en tijdperken. Na de communistische periode is Sofia een levendige en kleurrijke stad geworden. We maken een korte stadsrondrit en bezoeken onder meer de indrukwekkende Alexander Nevskikathedraal, die plaats biedt aan wel 5.000 mensen.
Alexander Nevski Kathedraal, Bulgarije
Alexander Nevski-kathedraal in Sofia
De Bulgaarse hoofdstad Sofia is na de communistische periode opgebloeid tot een levendige kleurrijke stad. Hier staat de schitterende Alexander Nevski-kathedraal, gebouwd ter ere van de duizenden Russische slachtoffers van de Russisch-Turkse oorlog (1877-1878). De grote kathedraal in neo-Byzantijnse stijl is vernoemd naar de gelijknamige Russisch-orthodoxe heilige en biedt plaats aan wel 5.000 bezoekers.
Rilaklooster in Bulgarije
Rilaklooster
Idyllisch gelegen op een hoogte van bijna 1.150 meter in het Rilagebergte ligt het ‘klooster met de zebrahuid’, het Rilaklooster. Het is het op een na grootste klooster van de Balkan en het religieuze centrum van de Bulgaars-orthodoxe kerk. Vanaf de 14e eeuw verwierf het klooster internationale faam als religieus, wetenschappelijk en cultureel centrum. Vandaag de dag laten de 1.200 fresco’s met Bijbelse taferelen een diepe indruk achter. De Bulgaarse heilige Johannes van Rila ligt in het klooster begraven in de kapel van Sveti Luka (Heilige Lukas) en de plek is al eeuwenlang een bedevaartsoord voor duizenden pelgrims.
Nessebar, Bulgarije
Nessebar
Aan de voet van het Balkangebergte ligt Nessebar. Deze 3.000 jaar oude stad is prachtig gelegen op een klein schiereiland aan de Zwarte Zee. De overblijfselen van Griekse, Byzantijnse en Turkse bouwwerken en kerkruïnes tonen de eeuwenoude historie van deze door UNESCO beschermde stad.
Plovdiv, Bulgarije
Plovdiv
Plovdiv heeft een mediterraan karakter en een schat aan bezienswaardigheden. De stad bestaat uit een beneden- en een bovenstad die met hobbelige straatjes met elkaar verbonden zijn. Het is heerlijk dwalen door de straatjes van deze sfeervolle stad. In de bovenstad kunt u het Romeinse amfitheater en de Sveti Konstantin i Elenakerk bezichtigen. In het Argir-Koejoemzjogloehuis, een rijkversierd koopmanshuis waarin het etnografische museum is gevestigd, krijgt u een goede indruk van de oude Bulgaarse volkscultuur.