050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Denemarken

Bezienwaardigheden Denemarken

Opera, Kopenhagen, Denemarken
Kopenhagen - Moderne architectuur
Kopenhagen is een boeiende stad die volop in ontwikkeling is! De waterkant heeft de laatste jaren prachtige gebouwen gekregen, zoals de opera, het nieuwe koninklijke theater en de koninklijke bibliotheek met haar moderne uitbreiding. Maar er is meer: er vinden grootse stedenbouwkundige ontwikkelingen plaats, zoals de bouw van de futuristische wijk Ørestad. Onder andere BIG, Jean Nouvel en Daniel Libeskind hebben hun grote naam hieraan verbonden. Ook zijn er in deze mooie stad spraakmakende kunstmusea te vinden, waaronder het kunstmuseum Ordrupgaard, dat 2005 op schitterende wijze is uitgebreid door de architect Zaha Hadid.
Oresundbrug, Denemarken
De Øresundbrug
Na tal van politieke discussies die vele decennia geduurd hebben, is na een bouw van ongeveer 10 jaar, op 1 juli 2000 de brug-tunnelverbinding in de Sont tussen Denemarken en Zweden geopend. In het bijzijn van koningin Margrethe van Denemarken en koning Carl Gustav van Zweden werd de Sontverbinding opengesteld voor het publiek. De bouw van de in totaal 16 kilometer lange brug-tunnel heeft ruim 6.5 miljard gulden gekost.
Nyhavn in Kopenhagen, Denemarken
Nyhavn - Kopenhagen
Nyhavn, de oude zeemansbuurt van Kopenhagen, heeft zich ontwikkeld tot een gezellige hotspot waar jong en oud vertier vindt. De 17e-eeuwse Nyhavn werd gegraven als een kanaal dat Kopenhagen verbond met de zee. De beide kanten van het water ontwikkelden zich apart: aan de ene kant statige koopmanshuizen, aan de andere kant het kwartier voor zeebonken met bars. De koopmanshuizen en pakhuizen zijn inmiddels veranderd in gezellige restaurants, bars en cafés met heerlijke terrassen langs de waterkant. Vanuit Nyhavn vertrekken ook rondvaartboten door de grachten van Kopenhagen en naar de vestingeilandjes.
Slot Rosenborg, Kopenhagen, Denemarken
Slot Rosenborg - Kopenhagen
Slot Rosenborg is een koninklijk kasteel in renaissancestijl dat in het hart van Kopenhagen ligt en gebouwd werd in opdracht van koning Christiaan IV. In het 17e-eeuwse slot worden de Deense kroonjuwelen tentoongesteld. Om het kasteel, dat een belangrijke toeristische bezienswaardigheid is, ligt het stadspark Kongens Have (Konings tuin) ooit de koninklijke moestuin. In dit populair stadspark kunt u samen met de inwoners van Kopenhagen heerlijk wandelen en ontspannen.
Kleine zeemeermin, Kopenhagen, Denemarken
Kleine Zeemeermin - Kopenhagen
Tijdens een bezoek aan Kopenhagen ontkomt u niet aan een bezoek aan het standbeeld van de Kleine Zeemeermin, gemaakt naar het personage uit het wereldberoemde sprookje van Hans Christian Andersen en inmiddels hét symbool van de Deense hoofdstad. Het sprookje over de kleine zeemeermin werd voor het eerst door Andersen gepubliceerd in 1837. Het verhaal gaat over een kleine zeemeermin die een prins die schipbreuk heeft geleden, het leven redt, en er vervolgens alles voor doet om hem van haar te laten houden. De prijs die ze daarvoor betaalt is erg hoog: om mens te worden moet ze haar mooie stem en haar zeemeerminnenstaart opgeven en mocht de prins een ander trouwen, dan zou ze schuim op de golven worden en voor altijd verdwijnen.