050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Kirgizië

Bezienwaardigheden Kirgizië

Bishkek in Kirgizië
Bishkek
Bishkek is de hoofdstad van Kirgizië en staat niet bekend om haar prachtige architectuur, maar het is een interessante plek om het Sovjetverleden van Kirgizië te ontdekken: de wisseling van de wacht, het standbeeld van Lenin en het imposante operagebouw stammen allemaal uit de tijd van de Sovjetunie. De vele groene parken en de hoge bergen in de verte zijn typerend voor deze stad.
Issyk-Kul, Kirgizië
Meer van Issyk-Kul
Het diepblauwe bergmeer van Issyk-Kul wordt omgeven door besneeuwde bergtoppen, ligt op 1.600 meter hoogte en is kristalhelder. Het is het op een na grootste bergmeer ter wereld, alleen het Titicacameer is groter. Om het meer liggen verschillende stranden die u kunt bezoeken.
Cholpon-Ata, Kirgizië
Cholpon-Ata
Ten noorden van het meer van Issyk-Kul vindt u het plaatsje Cholpon-Ata. Hier kunt u de rotstekeningen Cholpon-Ata bewonderen en een bezoek brengen aan het bijzondere Ruh Ordo cultureel centrum. Hier wordt aan de oever van het adembenemende meer aandacht besteedt aan verschillende culturen en religies.
Karakol in Kirgizië
Karakol
Karakol wordt gekenmerkt door de typerende houten huizen waaruit de stad bestaat. Zelf de Russisch-orthodoxe kerk en de moskee zijn van hout gemaakt! In Karakol kunt u een bezoek brengen aan het Przewalskimuseum dat is vernoemd naar de 19e-eeuwse ontdekkingsreiziger.
Burana-toren in Kirgizië
Burana-toren
De Burana toren is samen met wat aardewerk, grafstenen, kasteelruïnes en drie mausoleums het laatste wat is overgebleven van de eeuwenoude stad Balasagun. Langs de oevers van het meer vindt we de 11e-eeuwse Burana-toren en de wonderlijke ‘balbals’: oude grafstenen in de vorm van een torso.