050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Montenegro

Bezienwaardigheden Montenegro

Budva, Montenegro
Budva
Budva is een van de meest mondaine steden aan de kust van Montenegro. De stad is gebouwd op een landtong en een van de oudste nederzettingen aan de Adriatische Zee. De oude stadskern wordt nog altijd omringd door een middeleeuwse stadsmuur. Dit is een overblijfsel van de stad haar Byzantijnse historie en laat vooral ook de Venetiaanse invloeden zien. De beide toegangspoorten van deze stadswal laten geen modern verkeer door. U kunt als voetganger dus heerlijk ongestoord door de schilderachtige straatjes dwalen.
Kotor, Montenegro
Kotor
Deze stad ligt aan de gelijknamige baai en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De oude stad met zijn nauwe schaduwrijke straatjes is aan drie zijden omgeven door stadsmuren. Aan de vierde zijde verrijst de kale bergwand van de Lovcénberg, waartegen op 260 meter hoogte de vesting Sveti Ivan ligt. Deze vesting is door een muur van bijna vier kilometer lengte met de stadsmuur verbonden.
Durmitor nationaal park, Montenegro
Durmitor
Het prachtige natuurlandschap van Montenegro kunt u in het beroemde nationale park Durmitor bewonderen. Kenmerkend voor het park zijn de met dennenbomen bedekte berghellingen die uitlopen in kristalheldere azuurblauwe meren. Het park is een paradijs voor wandelliefhebbers en is ook zeer in trek bij sportievelingen. Het is een geliefde plek om te raften, onder andere vanwege een paar snelle watervallen.
Stari Bar, Montenegro
Stari Bar
Kenmerkend voor Stari Bar zijn de in de 6e eeuw vervaardigde gebouwen in de tijd van het Byzantijnse keizerrijk. Tijdens de Osmaanse gevechten in de 19e eeuw zijn veel van deze gebouwen vervallen tot ruïnes. Circa 240 ruïnes, omringd door rotsige klippen, herinneren nog aan deze turbulente tijd.
Klooster van Ostrog, Montenegro
Ostrog-klooster
Het orthodoxe klooster van Ostrog ligt op een massieve rots en is het bekendste heiligdom van Montenegro. Het pelgrimsoord bestaat uit twee kloosters. Het boven-klooster kan vanaf het beneden-klooster te voet of met kleine busjes bereikt worden. Via een pelgrimspad is het ongeveer een half uur wandelen. In het boven-klooster kunt u prachtige iconen bewonderen. De gemummificeerde hand in de kapel zou volgens de legendes de hand van Johannes de Doper zijn.
Meer van Skadar, Montenegro
Meer van Skadar
Het grootste meer en een van Europa’s belangrijkste vogelreservaten is het meer van Skadar. Het meer ligt in het zuidoosten van Montenegro, tussen de hoofdstad Podgorica en de kustplaats Bar. Met een lengte van 48 kilometer en breedte van 14 kilometer is het meer het grootste van de Balkan. Langs de kust van het meer liggen verschillende mooie plaatsen om te bezoeken waaronder Virpazar: het grootste vogelreservaat van Europa.
Cetinj, Montenegro
Cetinje
Cetinje is de culturele en historische hoofdstad van Montenegro. Het paleis, waar vroeger koning Nikola verbleef, is omgebouwd tot het nationale museum. Hierin bevinden zich de fraaie, traditionele Montenegrijnse klederdrachten en wapens.