050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Myanmar

Bezienwaardigheden Myanmar

Bagan, Myanmar
Bagan
Bagan is gesticht in het jaar 879 en was vroeger een hoofdstad van Birma. Het enorme aantal tempels getuigt van de tijd dat de stad de hoofdstad van het Pagan-rijk was, waar het Theravada-boeddhisme het belangrijkste geloof was. Pagan heeft de grootste verzameling boeddhistische tempels, ruïnes en stoepas ter wereld. Bagan is een van de belangrijkste toeristenbestemmingen in Myanmar, en staat op de lijst van nominaties om toegevoegd te worden aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. Tegenwoordig is het moderne Bagan een klein stadje met 20.000 mensen, waar veel hotels zijn waar de toeristen verblijven.
Golden Rock, Myanmar
Golden Rock
Kyaiktiyo pagode, beter bekend als de Golden Rock, is een beroemde, boeddhistische pelgrimsplaats in Myanmar. Een kleine pagode van 7.3 meter hoog is gebouwd op de top van een granietrots bedekt met bladgoud dat is aangebracht door gelovigen. De balancerende rots trotseert de zwaartekracht, terwijl het lijkt alsof hij elk moment van de heuveltop naar beneden kan rollen. De rots en de pagode zijn gelegen op de top van de berg Kyaiktiyo en het is de derde belangrijkste pelgrimplaats in Myanmar, na de Shwedagonpagode en de Mahamuni-pagode. Een korte blik op de Golden Rock zou voldoende moeten zijn om iedereen tot het boeddhisme te bekeren.
Schwedagonpagode, Myanmar
Schwedagonpagode
De Schwedagonpagode in Yangon is de grootste tempel van Myanmar. Deze kegelvormige, 98 meter hoge, met 50.000 kilo bladgoud en vele duizenden kostbare edelstenen bedekte pagode bevindt zich op de heuvel Singuttara in een buitenwijk van Yangon. Ze is één van de belangrijkste boeddhistische bedevaartsoorden ter wereld. Volgens de overlevering worden in de pagode acht haren bewaard van de laatste Boeddha, tezamen met relikwieën van drie van diens voorgaande incarnaties.
Mandalay, Myanmar
Mandalay
Een van de bezienswaardigheden in Mandalay is de Mandalayheuvel. Vanaf deze heuvel heb je een prachtig uitzicht over de stad. Om boven te komen moet je 1730 treden beklimmen. Op de top staat een pagode. Aan de voet van de Mandalayheuvel bevindt zich het Fort van Mandalay. Dit is een ommuurde stad van 2 vierkante kilometer. Daarnaast is Mandalay ook het religieuze centrum van Myanmar. Er zijn honderden boeddhistische bouwwerken en in de kloosters in en rond de stad wonen duizenden monniken.
Meer van Inle, Myanmar
Meer van Inle
Het meer van Inle ligt als een oase ingeklemd tussen de bergen. Lokale vissers, de zogenaamde beenroeiers, balanceren op één been en bedienen met hun andere been de roeispaan. Zo hebben ze hun handen vrij om hun netten uit te gooien en in te halen. Anderen halen de waterhyacinten uit het water. Zouden ze dit niet doen, dan zou het meer binnen korte tijd dichtgroeien. De zonsondergang aan het meer is prachtig en als uit de nabijgelegen pagode boeddhistische mantra’s klinken, is de sfeer ineens oosters en mysterieus. Kipling had gelijk toen hij zei: This is Burma, and it will be quite unlike any other land you know about’.
Amarapura, Myanmar
Amarapura
De oude hoofdstad van Myanmar is Amarapura. De stad staat bekend om haar weverijen en er worden onder andere veel zijden sjaals gemaakt. U kunt hier degrootste bamboebrug ter wereld, de 1,2 kilometer lange U Bein-brug, bewonderen. De brug is al ruim 200 jaar oud is! Het drukke leven op de brug is een prachtig gezicht.
Pindaya, Myanmar
Pindaya
De Engelsen ontdekten al in de 19e eeuw dat Pindaya goed toeven was. En gelijk hadden ze: de plaats ligt op 1.300 meter hoogte in een prachtig gebied met bergpartijen, vruchtbare valleien en een aantrekkelijk klimaat. Door het heuvelachtige groene landschap met hier en daar typisch Engelse huizen, waant u zich daadwerkelijk in Engeland. U kunt in deze plaats een paar ambachtelijke bedrijfjes, zoals een theeverwerkingsbedrijf en een bamboepapiermakerij bezoeken. Natuurlijk mag een bezoek aan de grotten van Shwe U Min niet ontbreken tijdens een bezoek aan Pindaya! Tussen de ruim 8.000 Boeddhabeelden in verschillende vormen en maten kronkelen diverse wandelpaden.