050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Myanmar

Beste reistijd Myanmar

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Myanmar? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Gaat u voor de groene natuur net na het regenseizoen of wilt u een gegarandeerd droge reis met warme temperaturen?

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd in Myanmar per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Droogseizoen (maart, april, mei)
Vanaf november loopt de temperatuur op om in maart, april en mei op zijn hoogtepunt te komen. De dagtemperaturen kunnen oplopen tot 30 of 40 graden en de natuur is niet op zijn mooist. Dit is een minder geschikte reisperiode.

Moessonseizoen (juni, juli, augustus, september, oktober)
Deze maanden zijn nog steeds warm, maar worden afgewisseld met zware regenbuien in de namiddag. De natuur is mooi groen. Wanneer u in de namiddag geen activiteiten wilt ondernemen en de natuur in volle bloei wilt zien is dit een zeer geschikte reisperiode.

Koelseizoen (november, december, januari, februari)
De regenval neemt af, de temperaturen zijn aangenaam en de natuur is nog redelijk groen. Daarom is dit de beste tijd voor een reis naar Myanmar. Dit is ook de drukste periode qua toerisme.