050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Nicaragua

Bezienwaardigheden Nicaragua

Granada in Nicaragua
Koloniaal Granada
Granada wordt niet voor niets de mooiste stad van Midden-Amerika genoemd. Kleurrijke gebouwen, grote kerken, groen parken en een gigantisch meer, het Meer Nicaragua, zorgen ervoor dat deze koloniale stad eigenlijk alles heeft. Door het koloniale verleden is de binnenstad werkelijk prachtig. In bijna elk gebouw ziet u het koloniale verleden terug. Granada, aan het gigantische heeft al vele honderden jaren een roerige geschiedenis. Dit verleden komt tot op de dag van vandaag terug in het straatbeeld. Waar je ook kijkt, overal zie je de oude koloniale invloeden… Al lopende door Granada krijg je direct het juiste gevoel bij de stad.
Isla de Ometepe, Nicaragua
Isla de Ometepe
Het prachtige eiland Isla de Ometepe zou zomaar het achtste wereldwonder kunnen zijn. Een ongerept eiland van twee vulkanen die uitstijgen boven de blauwe wateren van Cocibolca, ofwel ‘de Zoete Zee’ (Lago de Nicaragua). Samen vormen ze een zandloper van stranden en jungles, verbonden door een kronkelige landengte. Isla de Ometepe is een ecologisch wonder in Nicaragua, dat nog steeds nauwelijks door het grote publiek is ontdekt. Op het eiland wonen ongeveer 42.000 mensen. De meesten daarvan leven in de twee grootste steden: Altagracia in het noorden en Moyogalpa in het westen. Moyogalpa is de toeristenhoofdstad van het eiland. Het staat bekend om de levendige Patron Saint’s festival, dat jaarlijks eind juli wordt houden. Hier ziet u zeker de Baile de las Inditas, een dans die zowel in de Spaanse en de inheemse cultuur zijn roots heeft. Altagracia is de originele inheemse hoofdstad van Isla de Ometepe, en nog steeds de belangrijkste stad.
Lago di Nicaragua, Nicaragua
Lago de Nicaragua
Door een vulkaanuitbarsting duizenden jaren geleden hebben zich voor de kust van Granada meer dan 300 eilandjes gevormd, allemaal verschillend in grootte. Dit meer is een perfect uitgangspunt voor een excursie langs de vele, soms door vissers bewoonde, eilandjes en te genieten van het lokale leven en de flora en fauna die het gebied te bieden heeft.
León, Nicaragua
León
León lag oorspronkelijk dicht bij de Momotombo-vulkaan. Vanwege de vulkanische activiteit is de stad verplaatst en herbouwd. De oude stad, León Viejo, is in 1606 getroffen door een vulkaanuitbarsting. Bezoek zeker de ruïnes van deze oude stad, die op UNESCO-Werelderfgoedlijst staat. Ook een wandeling door de smalle koloniale straatjes van Léon is een aanrader. U ziet prachtige kleurrijke kerken en gebouwen in verschillende architectuurstijlen, de revolutionaire muurschilderingen en de universiteit van León, ooit de grootste van Midden-Amerika. Klim op het dak van de grootste kathedraal van León en geniet van het prachtige uitzicht over de stad? Bezoek ook een van de musea of kunstgaleries.

Bluefields, Nicaragua
Bluefields
Bluefields is in 1602 gesticht door de Nederlandse piraat Abraham Blauvelt. Deze stad, de grootste haven van Nicaragua aan de Caribische kust, is een smeltkroes van culturen. In 1641 leed een Portugees schip met West-Afrikaanse slaven schipbreuk vlak voor de kust. Daarna volgden de Engelsen, die zich, net als de Afrikaanse slaven, mengden met de lokale bevolking. Al deze invloeden ziet u terug als u door het stadje wandelt. In de restaurantjes kunt u heerlijk eten.
Koffie in Nicaragua
Koffie uit Matagalpa
Deze stad ligt in een vallei die omgegeven wordt door groene bergen. In deze vallei is het frisser, waardoor het gebied door de meeste Nicaraguanen als koud wordt ervaren. In 1840 werd in deze regio goud gevonden. Dat trok veel Europese immigranten aan, zoals het Duitse echtpaar Ludwig Elster en Katharina Braun. Ze hebben hier de eerste koffiebonen geplant en verscheept naar Duitsland. Matagalpa is nu het hart van de Nicaraguaanse koffieproductie.