050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Oekraïne

Beste reistijd Oekraïne

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Oekraïne? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen.

Beste reisperiode

Hieronder vindt u ook informatie over de beste reistijd voor Oekraïne, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning

Het advies van onze reisleiders:

Voorjaar (april en mei)
Het voorjaar, en dan vooral april, is vrij onvoorspelbaar. Temperaturen kunnen in het voorjaar uiteenlopen van 14 tot 21 graden.

Zomer (juni, juli en augustus)
In de maanden juni, juli en vooral de eerste helft van augustus is het aangenaam warm. De zon schijnt dan over het algemeen ook zeer uitbundig. De temperaturen langs de Zwarte Zeekust zijn te vergelijken met de Cote d'Azur in Frankrijk. Tijdens het Sovjet tijdperk was het voor Russen onmogelijk om naar het buitenland te reizen voor vakantie, dus verbleven ze in Oekraïne. Oekraïne is nog steeds een populaire toeristische bestemming onder de Russen.

Najaar (september, oktober en november)
Vooral in het najaar is het weer erg onvoorspelbaar. Binnen een zeer korte periode kan het weer omslaan van guur en koud naar zonnig en lente-achtig of andersom.

Winter (december, januari, februari en maart)
De meeste neerslag valt in de wintermaanden, in de vorm van ijzel of sneeuw. Het klimaat is vrij droog en de luchtvochtigheid is laag. Vandaar dat de gevoelstemperatuur iets hoger ligt in de winter dan dat de temperatuur werkelijk is.