050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Tsjechië

Bezienwaardigheden Tsjechië

Praag, Tsjechië
Praag - De Gouden Stad
De hoofdstad Praag is altijd een inspiratiebron geweest voor vele grootheden uit de geschiedenis. De schrijver Franz Kafka en de kunstenaar Alfons Mucha hebben hier een groot deel van hun leven doorgebracht. En terecht, want de Gouden Stad ademt sfeer en mysterie. De Praagse Burcht, het oude Stadsplein, de Karelsbrug of de astronomische klok; al deze monumenten getuigen van de rijke historie van deze duizend jaar oude stad. Deze stad leeft en bruist: in de gezellige bierkelders kunt u genieten van het wereldberoemde Tsjechische bier, en in de gezellige eethuisjes of op een van de prachtige pleinen kunt u het vriendelijke Tsjechische leven aan u voorbij laten gaan.

Praagse burcht, Tsjechië
De Praagse burcht
Vanaf de heuvel en burchtwijk Hradčany kijkt de imposante Praagse burcht over de Moldau uit. De fundamenten van het complex stammen uit 880 en zijn gelegd door Borovoj, de oudst bekende vorst van de Przemysliden. Op deze plek, de ‘Heuvel der Goden’, liet vorst Wenceslaus in 925 een rond gebouw als veilige schrijn voor de hand van St.Vitus bouwen. De met houten palen omheinde vesting werd in de 11e eeuw door koning Bretislav I door een stenen burcht vervangen. De Praagse burcht vormt tegenwoordig, met een oppervlakte van 7,5 hectare, een van de grootste gesloten paleizencomplexen ter wereld. Alleen de voorzijde is al een halve kilometer lang.
Stadsplein Praag, Tsjechië
Praag – Oudestadsplein
Het Oudestadsplein ligt in het hart van de stad, tussen de Tynkerk en het Stadhuis. Na het bewonderen van zo veel stedelijk schoon is het heerlijk ontspannen op een van de terrassen op het plein. Vraag aan de ober om de enige echt pils, Pilsner Urquell, dat is uitgevonden in de Tsjechische stad Plzeò, en geniet van het uitzicht op de astronomische klok.

Krkonoše, Tsjechië
Krkonoše, de reus met de baard
In het noordoosten van Bohemen, tegen de grens met Polen, ligt Krkonoše, het Reuzengebergte. Volgens de lokale bevolking was dit gebied vernoemd naar de legendarische reus Krakonoš met de weelderige baard. Krakonoš heeft zijn gebied zo goed onderhouden dat het tegenwoordig een van de populairste gebieden van Tsjechië is. In de zomer vertoeven er de wandelaars en in de winter is het een aantrekkelijk skioord. In het plaatsje Trutnov staat een beeld van de ‘beschermreus’ van het Reuzengebergte.
Moldau, Tsjechië
Moldau
De Moldau (Tsjechisch: Vltava) is met zijn 440 kilometer de langste rivier van Tsjechië. De rivier ontstaat uit een aantal bronrivieren in het Bohemer Woud en mondt ten noorden van Praag uit in de Elbe, na Bohemen van zuid naar noord doorkruist te hebben en de Tsjechische hoofdstad te hebben gepasseerd.