050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Bezienwaardigheden Verenigde Arabische Emiraten

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
Dubai
Ontdek een verrassende oase op het Arabische schiereiland; Dubai. Luxueus, groots én overweldigend, dat staat u te wachten in deze stad van superlatieven. Dubai, een van de zeven Verenigde Arabische Emiraten, is hét shopping walhalla voor iedere ‘shopaholic’. In de hypermoderne winkelcentra, bijvoorbeeld Dubai Mall, kunt u uren slenteren langs meer dan 1.200 winkels! Maar de ‘malls’ bieden meer dan alleen shops. Ook een rondje schaatsen op een indoor schaatsbaan, een bezoek aan een aquarium of een bioscoopje ‘pakken’ is mogelijk! Een bezoek aan een traditionele soek, een Arabische markt, is zeker een aanrader. Hier worden uw zintuigen geprikkeld met heerlijke geuren van ‘spicy’ kruiden en blinkende gouden sierraden. Het klinkt misschien raar voor een stad die in de woestijn lig, maar ook het water is dé attractie van Dubai. De stad heeft namelijk prachtige natuurlijke én kunstmatige zandstranden. Laat u verrassen door alle mogelijkheden die Dubai u biedt en geniet van een bijzondere mix van Arabische en westerse culturen!
Winkelcentrum in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
Winkelcentra van Dubai
De inwoners van Dubai passen zich steeds meer aan het moderne leven aan. Als de temperaturen buiten te hoog worden, lopen de winkelcentra vol. Dit zijn plekken geworden waar mensen samenkomen, nieuwtjes uitwisselen, koffie drinken en natuurlijk winkelen. Want geld is er genoeg in Dubai.
De Burj Khalifa in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
Burj Khalifa in Dubai
Waar je ook in Dubai bent, er is één gebouw wat je te allen tijde aan de horizon zult zien staan, namelijk de Burj Khalifa. Met een hoogte van maar liefst 828 meter is de Burj Khalifa sinds 2007 het hoogste gebouw van de wereld en daar zijn ze in Dubai erg trots op. De wolkenkrabber is te vinden in Downtown Dubai, aan de oevers van de Dubai Fountain Lake naast het grootste winkelcentrum op aarde: de Dubai Mall. Vanaf het observatieplatform At The Top op de 124e verdieping heb je de mogelijkheid om schitterende foto’s te schieten van de omgeving rondom de Burj Khalifa en de rest van Dubai waaronder het bekende Palm eiland en de Burj al Arab. Overdag is het zelfs mogelijk om bij goed weer een gedeelte van Iran te zien vanaf het observatieplatform.
Dubai Creek in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
Dubai Creek in Dubai
De beroemde Dubai Creek loopt dwars door het stadscentrum van Dubai en verdeeld het centrum in de wijken Bur Dubai op de zuidwestelijke zijde en Deira op de tegenovergelegen zijde. Vroeger werd de Creek voornamelijk gebruikt door de parelvissers en de lokale handelaren om handel te drijven met de naastgelegen Emiraten. U kunt met een traditionele abra van de ene naar de andere kant van de Creek varen.
Al Bastakiya in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
Al Bastakiya in Dubai
Aan de Dubai Creek, in Bur Dubai ligt de historische wijk Al Bastakiya. Een bezoek aan deze wijk geeft een pittoresk kijkje in het verleden van Dubai. De wijk vormt een scherp contrast met de opvallende architectuur en enorme wolkenkrabbers van het moderne Dubai. Nauwe steegjes, traditionele huizen gemaakt van leem en koraalkalk, historische windtorens en kleine winkeltjes bepalen het beeld en geven de wijk een uniek karakter, vooral in de avonduren heerst er in dit gedeelte van Dubai een bijzondere sfeer.
Palmeiland Jumeirah in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
De Palmeilanden in Dubai
Deze kunstmatige schiereilanden voor de kust van Dubai zijn opgezet om het toerisme te laten groeien. Het eerste eiland werd in 2004 opgeleverd. De schiereilanden hebben de vorm van een palmboom (een stam met veel zijtakken), waardoor de zeer lange kustlijn elke bewoner een huis aan het water geeft. De drie palmeilanden zijn: Palm Jumeirah, Palm Jebel Ali en Palm Deira.