050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Beste reistijd Wit-Rusland

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Wit-Rusland? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen.

Beste reisperiode

Wit-Rusland heeft vooral een gematigd landklimaat met vochtige zomers en koude winters. Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Rusland per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Voorjaar (april, mei en juni)
In het voorjaar zijn de temperaturen aangenaam en in april is er nog een kans op sneeuwval.

Zomer (juli en augustus)
Dit zijn de warmste maanden met soms vrij hoge dagtemperaturen.

Najaar (september en oktober)
Aangename temperaturen, al kan het al wat frisser worden, geschikte reisperiode, over het algemeen minder druk dan in voorjaar. Het landschap wordt rijkelijk gevuld met herfstige kleuren.

Winter (november, december, januari, februari en maart)
Erg koud en minder geschikt voor een vakantie, behalve wanneer u de winterse charme van Moskou of Sint Petersburg wilt ontdekken.

In de winterperiode ligt er veel sneeuw, wat prachtige plaatjes oplevert. Vooral in november kan er natte sneeuw vallen, wat voor modderige wegen zorgt.