050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Reizen met Leo Blokhuis

Leo Blokhuis is radiomaker, tv-presentator, theaterman, maar bovenal gepassioneerd muziekliefhebber. Hij schreef onder meer het soundbook The Sound of the South en in 2020 Berlijn – Muzikale Revolutie. Reizen en muziek zijn voor Leo onlosmakelijk met elkaar verbonden: "Geografie is belangrijk in het begrijpen van muziek. De dingen krijgen letterlijk een plaats en het helpt de verbanden te zien als je de bijbehorende geografie en geschiedenis kent."

Berlijn met Leo Blokhuis
Culturele groepsreizen
Berlijn met Leo Blokhuis | Themareis

Naast muziek is ook geschiedenis een passie van Leo Blokhuis. Hij combineerde de twee in zijn boek Berlijn - Muzikale Revolutie, dat lovende kritieken kreeg van zowel muziekfans als van Duitslandkenners. Wij ontwikkelden samen met Leo aan de hand van het boek een reis naar Berlijn waarin geschiedenis, kunst, architectuur én muziek een belangrijke rol spelen.

6-daagse busreis inclusief:
• masterclass door Leo Blokhuis
• bezoek aan Hansa Tonstudio en Deutsche Kinemathek
• wijk Schöneberg van Isherwood (met Brendan Nash)
• Berlijn van David Bowie (met Thilo Schmied)

vertrekgarantie 13 mei

Bekijk de reis
Samen met schrijver Brendan Nash verkent u het Berlijn van Christopher Isherwood en met muziekgids Thilo Schmied ontdekt u het muzikale naoorlogse Berlijn van David Bowie!

Leo Blokhuis"Ik ben persoonlijk niet zo van groepsreizen, maar sinds die eerste muziekreis in 2013 ben ik om: dit is een prachtreis! Ik verheug mij nu al op komend jaar waarin ik weer drie dagen aansluit bij deze fantastische muzikale tour door Amerika!"

Lees verder


Muziekreis Amerika met Leo Blokhuis
Culturele groepsreizen
Muziekreis Amerika met Leo Blokhuis

Uw muzikale avontuur dwars door de Verenigde Staten begint in Chicago, vooral bekend om de elektrische blues. Hierna reist u via de bluegrass van Kentucky naar country-hoofdstad Nashville en vervolgens via Muscle Shoals en Tupelo naar ‘Soulsville USA’ Memphis. Via de Mississippi-delta eindigt u in de bakermat van jazz en blues: New Orleans.

15-daagse vliegreis inclusief:
• digitale columns en playlists én ontmoeting met Leo Blokhuis
• studio's in Chicago, Memphis, Nashville en Muscle Shoals
• Graceland en geboortehuis Elvis
• muziektour en architectuurcruise in Chicago

vertrekgarantie 4 september

Bekijk de reis
Dwars door de Verenigde Staten nemen we u mee naar de roots van de Amerikaanse muziek. U wordt ondergedompeld in het rijke verleden van verschillende muzieksoorten!