U bent hier: Home | Japan | Stedenreis Japan

Tokyo, Kyoto, Nara en Osaka

Reisleider Thomas Guilini:
‘Bijzonder, dat is Japan! Ik heb al door veel Aziatische landen gereisd, maar Japan is echt heel anders. Het land van de rijzende zon is een vat vol tegenstellingen: zo vooruitstrevend op het gebied van technologie en zo authentiek en verfijnd in sommige dagelijkse rituelen. In dit hypermoderne land bewondert u de mooiste tempels, shinto-heiligdommen en rode heilige poorten (torii’s). Daarnaast geniet u van de heerlijkste sushi en andere bijzondere gerechten, zoals okonomiyaki. De bevolking ontvangt u allerhartelijkst en helpt u graag!

Staat Japan ook op uw bucketlist? Maar bent u niet het type voor een volledig georganiseerde groepsreis? Dan is deze nieuwe stedentrip naar de vier mooiste steden van dit eilandenrijk echt iets voor u! Tijdens stadstours met een Engelssprekende gids ontdekt u de highlights van het moderne Tokyo, het lieflijke Kyoto, het historierijke Nara en de metropool Osaka. Daarnaast heeft u veel vrije tijd om de steden en de Japanse cultuur zelf te ontdekken. De reisleider en de gids geven u de beste informatie en de leukste insiderstips: dé ideale ingrediënten voor uw ontdekkingstocht.

Daarnaast zijn ook alle reislogistieke zaken, zoals de hotels en het vervoer met trein en touringcar, voor u geregeld: wel zo gemakkelijk in een land waar de meeste Japanners vaak gebrekkig Engels spreken. Kortom, dit is de perfecte combinatie voor de avontuurlijke reiziger die blij wordt van nieuwe (culinaire) ontdekkingen in een bijzondere cultuur, waarvoor geldt: ’s lands wijs, ’s lands eer! Gaat u mee?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
ruimbagage
toeristenklassehotels
7x ontbijt
vervoer per touringcar en trein
bagagetransport
vrije dagen in Tokyo, Kyoto en Osaka
audiosysteem
gidsen in Tokyo, Kyoto en Nara
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Tokyo, Kyoto, Nara en Osaka
Meji-schrijn in Yoyogi-park in Tokyo
Shibuya-kruising in Tokyo
Tsukiji-vismarkt in Tokyo
Asakusa Kannon-tempel in Tokyo.
bamboebos van Arashiyama
UNESCO’s Tenryu-ji-tempel
Gouden Paviljoen in Kyoto
Nijo-kasteel en Kiyomizu-tempel in Kyoto
rode torii’s van Fushimi Inari Taisha in Kyoto
hertenpark Nara
16 meter hoge Boeddha in Nara
tempels en schrijnen in Nara
Reisleider Thomas Guilini
Thomas Guilini
Ik bezoek met u de hoogtepunten van Japan en maak u wegwijs in de grote Japanse steden. Met leuke insidertips kunt u Kyoto, Tokyo, Osaka en Nara daarna zelf verkennen!
Ontmoet onze beste reisleiders in Japan
Reisleider Bart van Mierlo
Reisleider sinds 2006
Reisleider Frits van Norden
Reisleider sinds 2006
Reisleider Thomas Guilini
Reisleider sinds 2007

De reis in het kort

Amsterdam – Tokyo
Kennismaking met Tokyo
Verse vis en wierook in Tokyo
Vrije dag in Tokyo
Van zakelijk Tokyo naar het lieflijke bamboebos bij Kyoto
Stadsbezoek Kyoto
Vrije dag in Kyoto
Via duizenden rode torii’s en Nara naar Osaka
Vrije dag in Osaka
Vlucht Osaka – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Tokyo

We vliegen met KLM rechtstreeks van Amsterdam naar Tokyo.

dag 2: Kennismaking met Tokyo

In de ochtend komen we aan op de luchthaven van Tokyo, waar de SRC-reisleider, de Engelssprekende gids en de touringcarchauffeur ons opwachten. Zij nemen ons mee op de eerste kennismaking met de hoofdstad van Japan. We rijden naar het centrum van de stad en strekken de benen tijdens een wandeling door het mooie Yoyogi-park, waar we de Meji-schrijn bezoeken. Na de lunch gaan we naar een van de grootste en drukste kruispunten ter wereld, die in de wijk Shibuya ligt. In de loop van de middag gaan we naar ons hotel, waar we drie nachten verblijven. (ca. 90 km)

dag 3: Verse vis en wierook in Tokyo

Als u de metrokaart van Tokyo voor het eerst ziet, lijkt het een waar doolhof. Toch werkt het allemaal soepel en stipt op tijd. Ondanks de mensenmassa’s, voelt het niet chaotisch. Mensen staan netjes in de rij voor de kaartautomaat, de roltrap en het treinstel. Om dit zelf te ervaren, reizen wij vandaag net zoals de meeste Japanners. Na ons ontbijt gaan we met de metro naar de vismarkt van Tsukiji, een van de grootste vismarkten ter wereld waar de handel al rond 5 uur in de ochtend begint. Vergaap u aan de honderden verschillende soorten vis, schepdieren en zeewier die hier verkocht worden. Uiteraard is dit dé plek om verse sushi te proeven. Hierna gaan we naar de wijk Asakusa. Vanaf het metrostation wandelen we door een straat met kleurrijke winkeltjes, waar u allerhande Japanse snuisterijen vindt. We komen bij de bekende Asakusa Kannon-tempel die we bewonderen. Voor de tempel wordt wierook gebrand.

dag 4: Vrije dag in Tokyo

Nu u de eerste ervaring met het metronetwerk heeft, kunt u er vandaag zelf op uit trekken. Bezoekt u het nationaal museum van Tokyo of bekijkt u de privécollectie van Japanse en Aziatische kunst in het Nezu museum, dat tevens een mooie Japanse tuin heeft? U kunt ook het keizerlijk paleis van een afstand bewonderen of door de keizerlijke tuinen wandelen. Of kijkt u uw ogen uit in de wijk Akihabara? In deze Electric-Manga Town zijn veel elektronicawinkels en Manga-Anime-winkeltjes. In deze laatste winkeltjes maken de Japanse tekenfilmfiguren en stripfiguren de dienst uit. Wilt u liever de omgeving van Tokyo verkennen? Dan is het mogelijk om met de trein naar Kamakura te gaan. Deze kleine stad ligt aan de kust en was ooit het politieke centrum van Japan. U ziet er veel tempels, heiligdommen en een prachtige 13 meter hoge bronzen Boeddha.

dag 5: Van zakelijk Tokyo naar het lieflijke bamboebos bij Kyoto

We reizen met de trein van Tokyo naar Kyoto. Uw koffer wordt apart vervoerd, zodat u deze niet in de trein hoeft te tillen. Onderweg zult u de overgang merken van de moderne zakelijke hoofdstad naar de gemoedelijke oude keizerlijke hoofdstad. Kyoto bleef tijdens de Tweede Wereldoorlog gespaard van bombardementen. Hierdoor zijn er nu nog veel originele boeddhistische tempels, shinto-heiligdommen, paleizen, tuinen en architectuur te bewonderen. Na aankomst op het centrale station van Kyoto stappen we over op de trein naar het Arashiyama-gebied dat aan de rand van Kyoto ligt. Hier wandelen we naar de Tenryu-ji-tempel, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Vergaap u niet alleen aan het bouwwerk, maar ook aan de vijver vol koi karpers. Uiteraard lopen we ook door het wereldberoemde bamboebos! We verblijven drie nachten in Kyoto. (ca. 500 km)

dag 6: Stadsbezoek Kyoto

Vandaag verkennen we Kyoto met een privétouringcar en een Engelssprekende gids. Als eerste vergapen we ons aan het prachtige Gouden Paviljoen, dat bedekt is met bladgoud. De gids geeft ons uitleg over de drie verschillende architectuurstijlen die erin te herkennen zijn. Dit paviljoen staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en is een van de hoofdgebouwen van de Rokyon-ji-tempel. Deze tempel is in 1220 gebouwd en werd in 1950 door een monnik in brand gestoken, maar daarna gelukkig weer in oude luister hersteld. Hierna bezoeken we het Nijo-kasteel. Hier kon de shogun, die in Tokyo woonde, verblijven als hij bij de keizer op bezoek kwam. Natuurlijk heeft u tijd om lekker te lunchen voordat we naar de mooie, tegen de rotswanden aangebouwde, Kiyomizu-tempel gaan. Het hoofdgebouw wordt momenteel op traditionele wijze gerenoveerd, waardoor we hier niet naar binnen kunnen. De bijgebouwen zijn echter ook prachtig om te zien en door de hogere ligging heeft u een mooi uitzicht over Kyoto en het omliggende bosgebied. (ca. 20 km)

dag 7: Vrije dag in Kyoto

Vandaag kunt u Kyoto op eigen gelegenheid verder verkennen. Gaat u op zoek naar de mooiste Japanse souvenirs of maakt u een wandeling over het Filosofenpad? Bezoek ook zeker de oude wijk Gion en dwaal tussen de Japanse houten gebouwen, theehuisjes en exclusieve restaurants. Mogelijk komt u een van de geisha’s tegen, van oudsher een traditionele Japanse muze voor rijke Japanners en artiesten. U herkent hen aan het zwarte haar, witgemaakte gezicht met rode lippen en opvallende kimono. Geisha’s werden beschouwd als het toonbeeld van schoonheid en verfijnde cultuur. De opleiding voor een geisha begint vaak al vanaf het zesde of zevende levensjaar. In Kyoto wordt ze eerst een maiko en kan daarna geisha worden.

dag 8: Via duizenden rode torii’s en Nara naar Osaka

We beginnen de dag met een bezoek aan de schrijn van Fushimi Inari Taisha. In het bosgebied leiden duizenden rode heilige poorten (torii’s) ons naar verschillende tempels. Zeer fotogeniek! Vervolgens rijden we naar Nara, de hoofdstad van Japan voordat respectievelijk Kyoto en Tokyo dat werden. De gids vertelt ons over de rijke historie van deze stad. We wandelen door het park, waar tamme herten vrij rondlopen, en bewonderen de vele schitterende tempels en schrijnen zoals de Todaiji-tempel met het imposante 16 meter hoge Boeddhabeeld en de Kasuga-schrijn. Hierna rijden we naar Osaka, waar we de laatste twee nachten verblijven. (ca. 90 km)

dag 9: Vrije dag in Osaka

Osaka is, na Tokyo, de grootste metropool van Japan. Vandaag heeft u de gelegenheid om uw eigen plan te trekken in deze wereldstad. Uiteraard kan uw reisleider u assisteren bij het vervullen van uw reiswensen. Wij geven u alvast wat tips. Zo kunt u het indrukwekkende kasteel van Osaka bezoeken. In dit witte bouwwerk met gouden details is een museum gevestigd. Vanaf het dak heeft u een prachtig uitzicht op de stad. De kasteeltuin is ook zeker een bezoek waard. Of gaat u naar een ander mooi museum, zoals het museum met oriëntaals keramiek? U kunt de stad ontdekken met de metro of de bus, maar het is ook mogelijk een fiets te huren. Wilt u Osaka echt op een bijzondere manier ervaren? Vaar dan met een boot langs diverse bezienswaardigheden! Winkelliefhebbers komen in Osaka prima aan hun trekken en foodlovers kunnen hun hart al helemaal ophalen! Verse producten en streetfood kunt u uitproberen op de meer dan 190 jaar oude Kuromon Ichiba Market. Of dineert u in het knusse straatje Hozenji Yochoko? In dit smalle geplaveide steegje dat sfeervol verlicht wordt door lampionnen prikkelen de chefs van smalle sushibarretjes uw smaakpapillen! Zoekt u liever de drukte op? Enkele straten verderop kijkt u uw ogen uit in Dotonbori. Bezoek het ’s avonds, als de neonreclame de straat verlicht. Een groter contrast tussen beide straten is niet denkbaar!

dag 10: Osaka – Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Osaka gebracht. Ons vliegtuig vertrekt vanaf een kunstmatig aangelegd eiland in de Baai van Osaka rechtstreeks naar Nederland. We komen nog dezelfde dag aan in Amsterdam. (ca. 55 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Tokyo14:30 - 09:45 uur
Osaka - Amsterdam10:25 - 15:10 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in goede toeristenklassehotels. Houdt u er rekening mee dat in Japan de kamers en badkamers kleiner zijn dan u wellicht gewend bent. Alle hotels beschikken over een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of douche en een toilet. In Japan beschikken de 2-persoonskamers over het algemeen over 2 aparte bedden. Hieronder vindt u de hotels die wij meestal gebruiken tijdens deze reis. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Shiba Park Hotel, Japan
Hotel Shiba Park - Tokyo
Het Shiba Park Hotel ligt in Tokyo op loopafstand van de Tokyo-toren en de tempels Zōjō-ji en Atago. In hotel kunt u rekenen op een westers ontbijtbuffet. De kamers beschikken over een badkamer met een douche en een toilet. U kunt in het gehele hotel gratis gebruikmaken van wifi.

Bekijk de website van Shiba Park Hotel
New Hankyu, Japan
Hotel New Hankyu - Kyoto
Het New Hankyu ligt op 5 minuten lopen vanaf het station in Kyoto en in de buurt van warenhuis Kyoto Yodobashi, waar u veel elektronische gadgets kunt vinden. Het hotel beschikt over vijf restaurant en u kunt in de gehele accommodatie gebruikmaken van gratis wifi.

Bekijk de website van New Hankyu
New Miyako Hotel Kyoto
Hotel New Miyako - Kyoto
Het New Miyako Hotel ligt vlak tegenover het station van Kyoto. Er is een kleine supermarkt en u kunt een schoonheidsbehandeling boeken in de beautysalon (kosten niet inbegrepen). Op uw kamer is een koelkastje. Wifi is gratis beschikbaar in het gehele hotel.

Bekijk de website van New Miyako Hotel
Hotel Granvia, Japan
Hotel Granvia - Osaka
Hotel Granvia bevindt zich boven het station van Osaka. Alle kamers beschikken over een tv, een minibar, een koelkast en een compleet uitgeruste badkamer. In drie van de vier hotelrestaurants worden traditionele gerechten geserveerd.

Bekijk de website van Hotel Granvia

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog, maar kan hij nog wel omlaag gaan!