050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Libanon

Rondreis Libanon – Mooie mix tussen mediterraan en Oosters

Libanon is een geweldige vakantiebestemming en een van de meest fascinerende landen van het Midden-Oosten. Het land heeft wellicht geen best imago en prijkt daarom misschien niet bovenaan uw bucketlist, maar Libanon is echt een aanrader voor een prachtige culturele vakantie. Dit relatief kleine land aan de oostkust van de Middellandse Zee is gezegend met een heerlijk mediterraan klimaat - alleen daarom is een reis naar Libanon een aanrader - en een geschiedenis die vele duizenden jaren teruggaat. Juist de culturele highlights staan garant voor een prachtige rondreis door Libanon. Tijdens uw vakantie in Libanon ervaart u een relaxte sfeer en een plezierige mix tussen het Midden-Oosten en de mediterrane landen. Echt onvergelijkbaar en uniek!

Proef de mix van culturen op een reis door Libanon

Het startpunt van uw rondreis door Libanon is de hoofdstad. Beiroet is door de verschillende oorlogen in Libanon zwaar getroffen, maar weet zich telkens weer opnieuw uit te vinden. Sommige verwoeste gebouwen zijn zelfs gewoon op precies dezelfde manier weer opgebouwd. In Beiroet komen oost en west samen, zo mooi dat u regelmatig het idee heeft dat u midden in Parijs staat. Misschien niet qua architectuur, maar Beiroet ademt wel de sfeer en ambiance van Parijs. Vooral rond de Place d'Etoile met de vele terrasjes. Overal in deze stad vindt u talrijke restaurants, cafés en winkels en een bruisend nachtleven.

Vanuit Beiroet reist u door het prachtige land. Het huidige Libanese grondgebied was gedurende duizenden jaren de thuisbasis van een groot aantal beschavingen en culturen. Het werd oorspronkelijk bewoond door de Feniciërs, maar vervolgens veroverd en bezet door de Assyriërs, de Perzen, de Grieken, de Romeinen, de Arabieren, de kruisvaarders, de Osmanen en uiteindelijk de Fransen. Al deze verschillende volkeren hebben door de eeuwen heen de Libanese cultuur gevormd en dat ziet én proeft u op uw rondreis door Libanon overal terug. Zo is de befaamde Libanese keuken, die wordt beschouwd als de beste en meest verfijnde van het Midden-Oosten, het resultaat van deze mix van culturen en bevolkingsgroepen. Bekende gerechten uit de Libanese keuken zijn taboulé, hoummous en falafel en de knoflooksaus toum, die samen met de mezze (allerlei kleine gerechten) wordt opgediend.

Ontdek culturele highlights op uw rondreis door Libanon

Libanon is een intens fantastisch land om in rond te reizen. Het is een schatkamer van culturele bezienswaardigheden die u niet mag missen. Zo ligt aan de Middellandse Zeekust Byblos met een kleine pittoreske haven. Als de oudste bewoonde stad van de wereld staat Byblos op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Op een kleine heuvel in de stad heeft u een spectaculair uitzicht over Byblos en de Middellandse Zee. Maak vervolgens een wandeling langs de ruïnes van de oude kruisvaarderkastelen uit de 12e eeuw of geniet in een restaurantje aan de haven van heerlijke verse vis. Ook in de levendige havenstad Tripoli in het noorden van het land kunt u genieten van kruisvaarderkastelen met een 360 graden uitzicht over de drukke stad.

Een absolute ‘must-see’ op uw reis door Libanonis Baalbek. De stad staat vooral bekend om de oude Romeinse ruïnes. Baalbek betekent 'Zonnestad' en werd gebouwd om de Arabieren te imponeren. De Tempel van Bacchus staat er ook nog steeds zoals de Romeinen hem 2.000 jaren geleden hebben achtergelaten. De tempel heeft 46 pilaren en de mooie versieringen zijn erg goed bewaard gebleven. Naast Baalbek ontdekt u op uw rondreis door Libanon nog veel meer archeologische opgravingen in bijvoorbeeld Tyrus, Sidon en Anjar, waar zich de indrukwekkende opgravingen van een nederzetting uit het kalifaat van de Umayyaden bevinden.

Ook qua natuurpracht komt u tijdens uw vakantie in Libanon niets te kort. In de spectaculaire natuur van de Qadishavallei in het noorden van Libanon vindt u veel grotten die bovendien een rijke historie hebben. In het mooie landschap van de vallei bouwden de vroegste christenen hun kloosters. Hier bevindt zich ook het Bos van de ceders van God (of Arz ar Rab), dat uit ongeveer 300 libanonceders bestaat. De honderden jaren oude bomen vormen een monument voor de vele gekapte bomen. En breng op uw reis door Libanon ook een bezoek aan de beroemde grotten van Jeita. Uitgesleten door het water bieden de grotten een prachtig panorama aan kleuren en vormen. Geef uw ogen goed de kost, want fotograferen is niet toegestaan! Wijnliefhebbers zitten ook goed, want tijdens uw rondreis in Libanon proeft u de lekkerste wijnen in de Bekaavallei of in een van de Libanese wijnhuizen in Ksara. Kortom, een rondreis door Libanon zal u verrassen!

Boek uw rondreis naar Libanon bij SRC Reizen

Wilt u naar Libanon reizen voor een bijzondere vakantie? Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw Jordanië rondreis in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis naar Libanon bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Libanon