050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Namibië

Bezienwaardigheden Namibië

De rode zandduinen van Sossusvlei, Namibië
Sossusvlei
In het midden van de Namib-woestijn bevindt zich de indrukwekkende Sossusvlei (vlei is Afrikaans voor vallei) met zijn duinen van 300 meter hoog. Deze schilderachtige vallei is de plek waar een smalle, over het algemeen droge, rivierbedding in tijden van flinke regenval de zanderige vlakte omtovert in een klein meer. Juist de combinatie van het door de luchtreflectie diep blauw gekleurde water en de prachtige tinten van het zand en van de lichtgroene struiken is een schitterend panorama voor uw fotografie. Ook als er geen water staat is dit een prachtig plekje om enige tijd rond te dolen. U kunt dit gebied slechts bezoeken tussen zonsopgang en zonsondergang. Hier bent u getuige van een adembenemend tafereel. Het zien van de zonsopkomst in een woestijn is één van de hoogtepunten van uw reis.
Zebra's in Etosha, Namibië | Foto Peter van de Wiel
Etosha nationaal park
Etosha betekent ‘grote witte vlakte van droog water’, een naam die verwijst naar de enorme zoutvlakte, de zogenaamde pan, die het middelpunt van het park vormt. Door klimaatsveranderingen is de pan maar een korte periode per jaar, alleen na hevige regenval, met water gevuld. Dan verandert het doorgaans (kurk)droge park in een weelderige groene vlakte waarop veel wilde bloemen groeien. Het krioelt er dan van de flamingo's en pelikanen. Het in 1907 gestichte park is een toevluchtsoord voor 93 verschillende soorten zoogdieren en voor 340 vogelsoorten. Hier ziet u allerlei wilde dieren, zoals de zwarte neushoorn, honderden giraffes, kuddes van meer dan 1.000 zebra’s en antilopen, gnoes, leeuwen en de echte koning van Afrika, de olifant.
Namibwoestijn, Namibië
Namib-woestijn
De Namib-woestijn wordt gezien als de oudste woestijn ter wereld. De ca. 100 kilometer brede zandwoestijn strekt zich uit van noord naar zuid langs de Atlantische kust van Namibië over een lengte van ca. 400 kilometer, van Walvisbaai in het noorden tot Lüderitz in het zuiden. De Namib-woestijn is een beschermd gebied.
Giant's Playground, Namibië
Giants Playground
De geheimzinnige naam dankt het gebied aan de bizarre rotsformaties, die eruitzien alsof een reus ze door het gebied heeft gestrooid. Naast deze rotsformaties wordt en gebied gekenmerkt door een kokerbomenwoud. De bijzondere ‘quiver trees’ zijn goed bestand tegen de hitte en droogte van de woestijn. ’s Nachts daalt de temperatuur vaak tot op of onder het vriespunt. De bomen hebben hier een oplossing voor gevonden: ze groeien op of nabij rotsen. De rotsen nemen op de hete dagen warmte op en geven deze warmte af in de (koude) nachten.
Fish River Canyon, Namibië
Fish River Canyon
De Fish River Canyon ligt aan de benedenloop van de 650 kilometer lange Visrivier, de langste rivier van Namibië. Dit is de op een na langste kloof ter wereld, na de Grand Canyon in de Verenigde Staten. De kloof is ongeveer 160 kilometer lang en tot 27 kilometer breed. Op sommige plaatsen is Fish River Canyon wel 550 meter diep! Vroeg in de ochtend is het nog niet zo heet. Als u erg vroeg bent, ziet u onder de opkomende zon een schitterend samenspel van schaduwen en kleuren. Vanaf het uitzichtpunt, op zo’n half uur rijden vanaf de lodge, geniet u van een spectaculair vergezicht!
Lüderitz, Namibië
Lüderitz
Lüderits ligt aan de kust van de Atlantische Oceaan. Aan het einde van de 19e eeuw stichtte de Duitser Adolf Lüderitz hier een handelspost, die uitgroeide tot een typisch Duits stadje. Sommige inwoners van de stad spreken nu nog Duits! De droge levenloze woestijn staat in schril contrast met het rijke zeeleven. Het koude water van de oceaan is een grote bron van leven. U kunt hier zeeleeuwen, pinguïns en walvissen spotten.